Haberler

Kültürel Değerler Korunmalı

Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini, Mardin'e gelerek AB desteği ile uygulanan projeleri yerinde inceledi.

AB tarafından Kültürel Mirası Koruma kapsamında Türkiye'ye verdiği AB hibe kredileri arasında en aktif proje olarak değerlendirilen İhtisas Kütüphanesi'nde incelemelerde bulunan AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini, projenin Mardin'in tanıtımı açısından çok verimli sonuçlar aldığını söyledi. İhtisas Kütüphanesi hakkında proje koordinatörü Dr. İbrahim Özcan'dan bilgi alan Marc Pierini, kültürel değerin korunması için verilen kredilerin uygulandığı alanlarda alınan başarılı sonuçların bölgedeki kültürlerin yaşatılması açısından önem taşıdığına dikkat çekti. Proje Koordinatörü Dr. Özcoşar tarafından gezdirilen İhtisas Kütüphanesinin tarihi kentin sadece ulusal bazda değil uluslar arası düzeyde de tanıtımının en iyi şekilde yaptığına şahit olduğunu anlatan Pierini, şöyle konuştu: "Mardin'in sahip olduğu kültürel ve tarihsel zenginliklerinin ortaya çıkarılması ile kentin tanıtımının daha iyi bir şekilde yapılacağına inanıyorum. AB olarak bölgenin tanıtımı ve kültürlerin kaynaşması açısından biz üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Bu bölgedeki kültürel zenginliğin ekonomik bir değer olarak geri dönüşünün yapılması ise ancak tanıtımla mümkün. İhtisas Kütüphanesi'nin Mardin'le ilgili topladığı bilgileri derleyip bir araya getirmesinin yanında düzenlediği uluslararası sempozyumlar da tarihi kentin tanıtılması açısından önemli." İhtisas Kütüphanesi Projesi'nin iki yıl içerisinde hayata geçirildiğini ifade eden Proje Koordinatörü Dr. İbrahim Özcoşar da yurt içi ve yurt dışındaki bütün kütüphaneler taranarak üç bini aşkın yerli ve yabancı arşiv belgesi bir araya getirilerek kütüphaneye kazandırıldığını söyledi. Bu belgelerin aynı zamanda dijital ortamda da bir araya getirildiğini anlatan Özcoşar, "Mardin'le ilgili 17 farklı kitaptan 17 bin adet basılıp dünyanın her yerine gönderildi. Bu proje sayesinde tarihi kentin tanıtımına büyük bir katkı sağladığımıza inanıyorum." AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini'ye, İhtisas Kütüphanesi ziyaretinde Vali Vekili Niyazi Ulugölge ve AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel de eşlik etti.

(MNG-AŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title