Haberler

Kültür ve Turizm Müdürü Ekinci, Nemrut Festivalini Değerlendirdi

Daha Önceki Yıllarda Uluslar Arası Boyutta Yapılan Nemrut Kommagene Festivali'nin Bölgesel Festival Halini Almasını Değerlendiren Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Bu Tür Festivallerin Uluslar Arası Boyutta Yapılması Gerektiğini Dile Getirdi.

Daha önceki yıllarda Uluslar arası boyutta yapılan Nemrut Kommagene Festivali'nin bölgesel festival halini almasını değerlendiren Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, bu tür festivallerin uluslar arası boyutta yapılması gerektiğini dile getirdi.

Daha önceki yıllarda Valilik tarafından organize edilen fakat iki yıldan beri Kahta Kaymakamlığı ve Kahta Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin turizme katkı sağlaması için daha geniş kapsamlı kutlanılması gerektiği vurgulandı. Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, festivalin geleneksel bir festival olduğu ve uluslar arası düzeyde yapılması gerektiğini kaydetti.

Mustafa Ekinci, "İki yıl öncesinde yapılan festivaller valilik tarafından yapılıyordu fakat 2 yıldan beri bu festivalleri Kahta Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenliyor. Dolayısıyla bir vilayetin ve ilçesinin etkinliklerinde farklar olacaktır. Daha iyi bir bütçe ve duyuru ile daha kapsamlı bir etkinlik düzenlenebilir. Festivalin asıl amacı hedefine ulaşmasıdır. Yerel etkinliklerin dışında ulusal etkinlikler yapılması gerekmektedir. Sonuç itibari ile festival ili tanıtmaktadır. Bunun için yabancı turistlerin katılabileceği aktiviteler düzenlemek lazım. Bu tür etkinliklere çok büyük ekonominin yanı sıra süreklilikte lazımdır" dedi.

(KB-OÇ-Y) 01.07.2008 17:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title