Haberler

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Koç, Eleştirilere Cevap Verdi

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Atilla Koç, Son Günlerde Ülke Gündemine Oturan Gıda Zamlarıyla İlgili Olarak Yapılan Eleştirilere Partisinin Aydın İl Teşkilatı Tarafından Düzenlenen Toplantıda Cevap Verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Döneminde İhracatta Ciddi Bir Artış Yaşandığının Altını Çizen Koç, Başta Pirinç Olmak Üzerinde Diğer Gıda Ürünlerinde Yaşanan Durumun Suni Olduğunu Belirtti.

Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, son günlerde ülke gündemine oturan gıda zamlarıyla ilgili olarak yapılan eleştirilere partisinin Aydın İl Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda cevap verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) döneminde ihracatta ciddi bir artış yaşandığının altını Çizen Koç, başta pirinç olmak üzerinde diğer gıda ürünlerinde yaşanan durumun suni olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, AK Parti’nin görev süresi boyunca Türkiye’de çok önemli icraatlara imza attığını söyledi. Bu gelişmelerin ülkenin her noktasına yayıldığını belirten Koç, “Aydın da hiçbir şey yapmadınız’ diyenlere söylüyoruz. Önceki dönemde 500 trilyon olan yatırımlar 1 katrilyona çıkmıştır. ‘Tarımı batırdınız’ deniyor tarım ürünlerinin ihracat payı bizim dönemimizde artmıştır. Desteklemeler 5 kat artırılmıştır. Yine Çine Barajı’na toplam ödenek önceki dönemlerde 80 trilyon iken bizim dönemimizde 300 trilyona yükselmiştir. Şu anda çeltik üzerine bir oyun oynanmaktadır. Çeltik üretimi bizden önce 200 bin ton iken şimdi 550 bin ton oldu. Siyasette arşiv olmalı arşiv ise toplumun hafızasıdır. Parti kapatmak toplumun hafızasını silmektir” dedi.

Ülkeyi karanlıklara ve krizlere isabet ettirenlerin alkışlayıcılarının olduğunu ve bunun bedelini de milletin ödediğine değinen Koç; “Deliler bir trende yolculuk yaparlar, tren her karanlık tünele girdiğinde büyük bir alkış kopar. İçlerinden bir deli sorar ‘biz niye alkışlıyoruz’ diye. Diğer deli derki ‘bu yolda girdiğimiz her karanlık tünele tam isabet ettirmektedir. Hiçbir kazaya fırsat vermeden isabet ettirdiği için alkışlıyoruz’ demiş. Ülkeyi de karanlıklara ve krizlere isabet ettirenlerin alkışlayıcıları var. Ve bunun bedelini de milletimiz ödüyor” diye konuştu.

(MB-İK) 25.04.2008 16:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title