Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsen'den Eurovision Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, Eurovision Şarkı Yarışmasında Kenan Doğulu'nun Türkçe Şarkı İcra Etmesini Düşündüğünü Söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, Eurovision şarkı yarışmasında Kenan Doğulu'nun Türkçe şarkı icra etmesini düşündüğünü söyledi.

Sakarya Sivil Toplum Platformu'nun (SASTOP) Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Kampusü'nde düzenlediği toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, Finlandiya'nın Helsinki şehrinde yapılacak olan Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan Kenan Doğulu'nun yarışmaya Türkçe şarkıyla katılmasını istedi. İHA muhabirinin, "Kenan Doğulu'nun Eurovision'a Türkçe mi, yoksa İngilizce şarkıyla mı katılması yönünde yapılan tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna İsen, "Ben bu şarkının Türkçe olarak icra edilmesini düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

2007 yılının turizmde patlama yılı olacağını söyleyen İsen, "Türkiye turizmde bir başarı öyküsü yakalamıştır. Türkiye turizmde hem turist sayısında, hem de turizm gelirleri açısından dünyada 8. sıradadır. Ben 2007 yılının Türk turizminin yükselmeye devam edeceği yıl olacağı kanaatindeyim. 2007 yılı kesinlikle 2006 yılından daha iyi bir yıl olacak" dedi.

İsen, Türkiye'de termal turizmin gelişmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını da ifade ederek, "Bakanımız göreve gelir gelmez termal turizmi gündeme taşımaya çalıştı. Türkiye termal turizmde dünya 7.'si, Avrupa birincisidir. Bu bakımdan bu potansiyel yüzde 1 oranında bile kullanılmamaktadır. Termal turizm konusunda çok ciddi çalışmalar var. Türkiye kitle turizminden elde ettiği geliri yakın bir zamanda sağlık ve termal turizminden elde edecektir" diye konuştu.

(İÇ-AK-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title