Haberler

Kültür ve Turizm Bakanından Belediye Başkanına Temizlik Uyarısı

ncelemelerde bulunmak üzere Mardin'in tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, belediyenin temizliğe önem vermediği gerekçesiyle Belediye Başkanı Metin Pamukçu'ya tepki gösterdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde turizm potansiyelinin artırılması için Adıyaman ve Mardin illerini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mardin'deki tarihi mekanların hepsini tek tek gezdi. Mardin'i daha önce dördüncü kez ziyaret ettiğini hatırlatan Bakan Günay, "Mardin'i daha önce defalarca ziyaret etmeme rağmen buradaki tarihi mekanların güzelliğine, kentteki hoşgörü havasının tadına doyulmuyor. Daha önce defalarca buralara geldim. Ama bu sefer bir bakan olarak öncelik verdiğimiz bu bölge

insanına bu bölgeye ne verebiliriz düşüncesi ile kendim gezeyim dedim. Bu kenti dünyaya tanıtmak için elbirliği ile elimizi taşın altına koyarak çalışmamız lazım" dedi.

Mardin'de önce antik kent Dara'yı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'den turizm açısından ilin sorunlarını aldıktan sonra tarihi ve turistik yerleri gezerken karşılaştığı sorunlar ve manzara karşısında belediye başkanını uyardı.

Mardin Artuklu Üniversitesi için tahsis edilen Eski Hükümet Konağında da incelemelerde bulunan Bakan Günay, belediye başkanına tarihi binanın çöp içerisinde olmasından dolayı tepki gösterdi. Tarihi kentte ziyaret ettikleri her tarihi mekanın çevresi ile bütün ara sokaklarda çöp kokusunun hakim olduğunu belirten Günay, "Bu kirle bu çöple hayatta UNESCO'a giremeyiz. Buraya turist geldiği zaman temiz bir hava soluması lazım. Buradaki temiz hava buradaki güzellik onu cesp etmesi lazım. Ama biz bile sokak

aralarındaki ve tarihi evlerin etrafındaki çöplerden konuşuyorsak turist nasıl gelsin buraya?" dedi.

Tarihi binaların aslına uygun bir şekilde restore edilmediği gerekçesi ve tarihi mekanların önündeki kaçak ve çirkin yapıların yıkılmaması konusunda da Vali Mehmet Kılıçlar'ı uyaran Bakan Günay, "Bu güzelim kenti, bu eşi benzeri bulunmayan tarihi varlıkları restore ederken aslına uygun bir şekilde yapmayarak onların o ihtişamlı görüntüsüne gölge düşürüyoruz. Restorasyonunu yaptığınız bütün işlerin birebir takipçisi olun. Bu mimari dokusu ile birer şaheser olan varlıkların önündeki kaçak ve çirkin

yapıların hepsini yıkın. Vatandaşın elinde ruhsatı ve tapusu varsa gitsin dava açsın. Ama bu tarihi yapılara hiç kimsenin zarar verme hakkı yok" şeklinde tepki gösterdi.

Bakan Günay, ayrıca Mardin Valisine tarihi Kasımiye Medresesinin aslında uygun olarak bir daha restore edilmesi talimatını verirken, Belediye başkanı Metin Pamukçu'ya da Kız Meslek Lisesi önündeki duvarın yıkılması ile Zinciriye ile Kız Meslek Lisesine çıkan yol kenarına kurulan büfelerin, cumhuriyet meydanındaki Bayraktar otelinin, eski Bağ-Kur binasını yıkılması ve çirkinlik arz eden bütün binalara ise para cezası verilmesi talimatını verdi.

(MNG-FA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title