Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Açıklaması

Uluslararası Üsküdar Sempozyumuna katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “İstanbul’da yerel yönetimler 22 yıldır sessiz bir devrim yaşıyor veya sessiz bir inkılap gerçekleştiriyor” dedi.

Uluslararası Üsküdar Sempozyumuna katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, " İstanbul'da yerel yönetimler 22 yıldır sessiz bir devrim yaşıyor veya sessiz bir inkılap gerçekleştiriyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bağlarbaşı Kültür Merkezinde gerçekleşen Uluslararası Üsküdar Sempozyumuna katıldı. Bakan Avcı'nın yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, milletvekilleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı sempozyumda Üsküdar'ı tanıtan kısa bir sinevizyon gösterisi izlendi. Daha sonra sanatçı Özhan Eren'in mini bir konser verdiği sempozyumda "15 Temmuz" ele alındı.

"Üsküdar o gece koca bir vatan kesilmiştir"

Sempozyumda bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "15 Temmuz'da hepimizin ciğeri yandı. Üsküdar o gece Boğaziçi köprüsüyle, Çengelköy'üyle Acıbadem'iyle direniş öyküsün sembolü Kısıklı meydanıyla; bir belde değil bir semt değil koca bir vatan kesilmiştir. O gece Tüm Türkiye direndi ancak Üsküdar'ın direnişi bir başka ibadetti. Yan yana omuz omuz yaşlı genç demeden meydanlar akın etmiştik" diye konuştu.

"İstanbul yerel yönetimlerde sessiz bir inkılap gerçekleştiriyor"

Sempozyumda bir konuşma gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise, "Türkiye 15 yıldır İstanbul ise 22 yıldır yerel yönetimlerde sessiz bir devrim yaşıyor veya sessiz bir inkılap gerçekleştiriyor" dedi.

Yerel yönetimlerin İstanbul'da olağanüstü etkinliklere imza attığını Üsküdar'ın da bu konuda başı çektiğine değine Bakan Avcı, "Üsküdar kendisine çok yakışan bir performans sergiliyor. Bu sempozyumun 9'uncusunun Üsküdar'da gerçekleşmesinden duyduğumuz memnuniyetle birlikte, programa baktığınız zaman hüzünlenmemeniz elde değil. Çünkü bu program size, sempozyum boyunca neleri takip edeceğini anlatmaktan çok adeta neleri kaçıracağınızı anlatmak için yazılmış bir program. O kadar güzel oturumlar peş peşe ki bir faninin temposunun yetemeyeceği şekilde programlanmış. Ne kadar gayret ederseniz edin ancak bazılarını inceleme imkanınız olacak" diyerek sempozyumun çok dolu olduğuna vurgu yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hilmi Türkmen Nabi Avcı İstanbul Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title