Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Arakan Müslümanlarına yapılan o eziyetlerin, o zulümlerin nasıl insanlarını canından bezdirdiğine şahit olduk.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Arakan Müslümanlarına yapılan o eziyetlerin, o zulümlerin nasıl insanlarını canından bezdirdiğine şahit olduk. Bütün dünya yine sessiz kaldı ama çok şükür yine Türkiye'den ses çıktı ve Arakanlı Müslümanlara yardım etmek için bütün gücümüzle orada olacağımızı dünya kamuoyuna duyurduk." dedi.

Kurtulmuş, Ordu Valiliğinin ev sahipliğinde Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen kent bayramlaşmasına katıldı.

Burada konuşan Kurtulmuş, programı düzenleyerek kendilerini vatandaşlarla buluşturan Ordu Valiliğine teşekkür etti. Güzel bir Kurban Bayramı idrak ettiklerini söyleyen Kurtulmuş, herkesin bayramını tebrik etti.

Kurtulmuş, dünyanın dört tarafından içlerini burkan haberlerin geldiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her bayrama ulaştığımızda farklı bir coğrafyada elinden tutulmayı bekleyen milyonlarca Müslüman'ın imdat bekleyen, bekleyenlerin feryadı figan içerisinde yardım beklediklerine şahit oluyoruz. Bu bayramdan da birkaç gün önce kilometrelerce uzakta Arakan Müslümanlarının çığlıklarını duyduk. Arakan Müslümanlarına yapılan o eziyetlerin, o zulümlerin nasıl insanlarını canından bezdirdiğine şahit olduk. Bütün dünya yine sessiz kaldı ama çok şükür yine Türkiye'den ses çıktı ve Arakanlı Müslümanlara yardım etmek için bütün gücümüzle orada olacağımızı dünya kamuoyuna duyurduk."

Kurtulmuş, onlara yardım etmek ve zulümden kaçışlarını en azından bir miktar hafifletmek için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiklerinin altını çizerek, "Türkiye Gayrisafi Milli Hasılası bakımından dünyadaki yardımlarda bir numaralı ülkedir. Dünyanın dört bir tarafına bu yardımlarımızı götürüyoruz, nerede dostlarımız varsa bu dostlarımıza el uzatıyoruz." dedi.

"Yardım elimizi bekleyen yüz milyonlarca Müslüman var"

Geçen sene Arakan'da Türk şehitliğinin açılışını yaptıklarını anımsatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla Arakan çok uzak bir yer gibi görünür ama Arakan'dan bizim canımız ciğerimiz orada ecdatlarımız yatıyor, orada Osmanlı'nın subayları, öğretmenleri yatıyor. Onun için Türkiye sadece 780 bin kilometreden ibaret değildir. Dünyanın dört bir tarafında bugün bizden yardım elimizi uzatmamızı bekleyen yüz milyonlarca Müslüman vardır. Dünyanın dört bir tarafında yardım elimizi uzatmamızı bekleyen yüz milyonlarca gariban, masum ve mazlum insan vardır. Allah bu ülkeyi bütün bunları yerine getirmesin diye ayağına çelme takmaya çalışanlara fırsat vermesin. Allah bu memlekette kardeş kavgasını, iç çatışmayı, ayrışmayı körükleyecek ve körüklemek isteyen çevrelere fırsat vermesin. Biz biriz, beraberiz, kıblemiz, inancımız, kültürümüz ve geçmişimiz birdir."

Kurtulmuş daha sonra beraberinde Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve vatandaşların bayramlarını kutladı.

"Birçok yerde otellerimiz yüzde yüz dolu"

Kurtulmuş, bayramlaşma programının ardından bir gazetecinin 10 günlük tatilin turizm sektörüne katkısına yönelik sorusu üzerine, "Birçok yerde otellerimiz yüzde yüz dolu. Tam rakamları bayram sonrasında alacağız. Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız. Çok iyi görünüyor." yanıtını verdi.

Bir başka gazetecenin fındık ile ilgili sorusuna Kurtulmuş, "Fındıkta iyi gidiyor. 30 Ağustos'ta Tarım Bakanımızla müzakere ettik. Bayram dönüşü tekrar oturup müzakere edeceğiz. Gereken neyse yapılacak." şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: AA / Politika

Numan kurtulmuş Türkiye Arakan Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title