Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Koç Yurda Döndü

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 2007 Yılında Turizm Sezonunun İyi Geçeceği Yönünde İşaretler Alındığını Belirterek, "Herhangi Büyük Bir Hadise Olmazsa Bu Seneyi İyi Geçireceğimiz Kanaatindeyim" Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 2007 yılında turizm sezonunun iyi geçeceği yönünde işaretler alındığını belirterek, "Herhangi büyük bir hadise olmazsa bu seneyi iyi geçireceğimiz kanaatindeyim" dedi.

Roma'da düzenlenen ''Türkiye: 7 Bin Yıllık Tarih'' sergisinin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bugün yurda döndü. THY'ye ait bir uçakla saat 15:00 sıralarında Milano'dan İstanbul'a gelen Koç, Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında uzun süredir çalışması sürdürülen serginin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

İtalyan medyasında sergi haberinin büyük yer aldığını belirten Koç, şöyle konuştu: "İtalya Başbakan Yardımcısı İtalya Kültür Varlıkları ve Faaliyetleri Bakanı Francesco Rutelliile ile de görüşme yaptık. Kendisini Türkiye'ye davet ettim. Kendisi ile İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli turizm bölgelerine seyahat edeceğiz. O da bu öneriyi memnuniyetle kabul etti."

Koç, 2007 yılında yeni bir anlayışla kültür ve turizm alanında tanıtım atağına kalktıklarını ifade ederek, önümüzdeki dönem Avrupa, Asya, Güney ve Kuzey Amerika'da Türkiye'nin tanıtımına yönelik sergilerin açılacağını söyledi.

''Türkiye:7000 Yıllık Tarih'' sergisinin 31 Mart'tan sonra Napoli'de açılacağını belirten Koç, şöyle konuştu: "3 ay sürecek sergi Türkiye'de 20 kazı bölgesinde çalışma yapan İtalyan arkeologların çıkardıkları eserlerle de zenginleştirilecek. Napoli'de böyle bir sergi açılması Türkiye'nin tanıtımı açısından da önemli. Ayrıca İtalyan basını, tur operatörleri ve turizm yatırımcılarıyla da bir araya geldik. Çok iyi temaslarımız oldu ve 2006 yılındaki sıkıntılar çok şükür bu sene yok. Bu senenin daha iyi olacağına dair cevaplar almaktayız''

Koç, gelecek hafta da Rusya'ya giderek Moskova'da tur operatörleri ve turizm yatırımcılarıyla bir araya geleceğini belirterek şöyle konuştu: "Rusya'dan gelen havadisler çok iyi. İnşallah herhangi bir büyük hadise olmazsa bu seneyi iyi geçireceğimiz kanaatindeyim. Bu da hem kültür hem de turizm alanında bana mutluluk veriyor"

Bakan Koç, gazetecilerin "Atatürk Havalimanı'nda altın kaybolduğunu hatırlatması ve sergiye götürülen eserlerin sigortalanıp sigortalanmadığı" sorusuna şöyle karşılık verdi:

"Türkiye:7000 Yıllık Tarih'' sergisindeki 45 eserin hepsi değerleri analiz edilerek sigortalandı. Eserlerin İtalya'ya gidiş ve dönüşleri emniyet altında yapılıyor bunda çok hassasız"

Bakan Koç, Türkiye'nin tanıtımına bu sene 120 milyon dolarlık bir bütçe ayırdıklarını belirterek bu 120 milyon doların hepsi iki tanıtım şirketine verilmeyeceğini, bütün dünyadaki tanıtım için harcanacağını söyledi.

Bazı sözlerinin çarpıtıldığını ve söylemediği sözlerin söylenmiş gibi gösterildiğini anlatan Koç, şunları söyledi: "Akdamar Kilisesi'nin Mart ya da Nisan ayında açılacağını söyledik, 24 Nisan diye bir tarih belirtmedik. İki yıllık bakanlık dönemimde bunlara da alıştık Biz ülkemizde ne yapıyorsak ülkemizin insanlarına, ülkemizin tarihine ve kültürüne sevgi ve saygımızla yapıyoruz. Ülkemizin zenginliklerine ve güzelliklerine saygımız ve aşkımızla yapıyoruz. İntikamcı bir duygu Hacı Bayram'ı, Yunus Emre'yi, Mevlana'yı yetiştiren bir ülkenin insanına yakışmaz bana hiç yakışmaz."

(ÖFA-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title