Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Mozambik Turizm Bakanı'yla Bir Araya Geldi

Mozambik Turizm Bakanı Fernando Sumbana'dan, Türkiye'nin 2009-2010 Yılı BM Güvenlik Konseyi Geçici Adaylığını Desteklemeleri Yönündeki Temennilerimizi İletmesini İsteyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "İş Birliği Anlaşmalarının İmzalanması Her İki Ülke İçin de Önemli Faydalar Sağlayacak" Dedi.

Mozambik Turizm Bakanı Fernando Sumbana'dan, Türkiye'nin 2009-2010 yılı BM Güvenlik Konseyi geçici adaylığını desteklemeleri yönündeki temennilerimizi iletmesini isteyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "İş birliği anlaşmalarının imzalanması her iki ülke için de önemli faydalar sağlayacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Topkapı Sarayı'ndaki Mecidiye Köşk'te Mozambik Turizm Bakanı Fernando Sumbana ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. İki ülke ilişkilerinin ele alındığı toplantıda konuşan Bakan Atilla Koç, Sumbana'nın ziyaretinin sadece turizm alanında olmadığını belirterek iki ülke arasında başta ekonomi olmak üzere eğitim ve kültür alanlarında da istikrarla gelişen ilişkilerin ilerlemesine de vesile olacağını söyledi. Türkiye'nin turizm, sağlık, mesleki eğitim ve KOBİ'lerin geliştirilmesi gibi alanlardaki tecrübelerini paylaşabileceğini söyleyen Bakan Koç, Türkiye ile Mozambik arasında çeşitli iş birliği fırsatları bulunduğuna inandıklarını ifade etti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2006 yılının ilk 10 aylık döneminde 15 milyon dolara çıktığını belirten Bakan Koç, Türk firmalarının altyapı ve inşaat başta olmak üzere, Mozambik'in ekonomik kalkınma çabalarına doğrudan katkıda bulunmak istediğini söyledi. Bu gelişmelerin sağlanması için iki ülke arasındaki mevcut ilişkilere yasal bir çerçeve kazandırmak gerektiğini belirten Bakan Koç, şöyle konuştu:

"Bu nedenle ilgili konularda iş birliği anlaşmalarının imzalanması her iki ülke için de önemli faydalar sağlayacaktır. Değerli meslektaşımdan bir ricamız da var, Mozambik hükümetine, Türkiye'nin 2009-2010 yılı BM Güvenlik Konseyi geçici adaylığını desteklemeleri yönündeki temennilerimizi iletmesini rica ediyoruz".

Sumbana'nın, ülkesindeki turizm çalışmaları ve hizmetlerine ilişkin bir sunum yaptığı görüşme, daha sonra basına kapalı devam etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bir gazetecinin, AKM ve Muhsin Ertuğrul Sahnelerinin yıkımını hatırlatması üzerine ''Ben yıkıcı değil, yapıcıyım. Kimin yıkıcı olduğu belli. Ben yapmaktan yanayım'' diye cevap verdi.

Bu yapıların yerine daha çağdaş binalar yapılmasından yana olduğunu belirten Bakan Koç ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, İstanbul'a yakışır bir kütüphane yapacaklarını ve bu projelerin hayata geçirilmesi için özel bir yasa çıkaracaklarını açıkladı.

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın, "Kutsal emanetlerin sergilendiği bölümü gezenlerin kılık kıyafetlerine dikkat etmesi gerektiği'' şeklinde açıklamasıyla ilgili düşünceleri sorulan Bakan Koç, Ortaylı'nın söylediklerinin doğru olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Ama bu ihbari zorunlulukla değil, karşılıklı hürmetle olur. Hiçbirimiz ister inanalım, ister inanmayalım, camilerimize ayakkabı ile girmez. Burada da kutsal emanetler var. Bunlara hürmet etmek lazım. Mesela İsrail'e gittiğinizde Soykırım Müzesi'ni gezmek isterseniz, başınızı örtmeniz lazım, çünkü bu onlar için kutsaldır. Örtüyü takmak istemiyorsanız da girmezsiniz. Bu gibi şeyler eskilerin tabiriyle 'mücamele'dir, yani karşılıklı anlayıştır".

Bu tür işlerin yasalarla olmayacağını söyleyen Bakan Atilla Koç, bu konuda yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soru üzerine de yeni bir düzenleme düşünmediklerini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, tiyatro sanatçılarının dizilerde rol almasıyla ilgili bir soru üzerine ''Bakanlığımızın tiyatrocularının dizilerde oynamasını, dizilerin sanatsal seviyesi açısından fevkalade önemli buluyorum'' şeklinde cevap verdi.

(KT-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title