Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Şanlıurfa'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizmde dünyada en önemli ülkeler arasına girdiğini ama turistlerin yarısına yakının hala deniz kıyılarına geldiğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizmde dünyada en önemli ülkeler arasına girdiğini ama turistlerin yarısına yakının hala deniz kıyılarına geldiğini belirterek, "Bunları Anadolu'daki öteki zenginliklere taşıyalım istiyoruz" dedi. Günay, Gaziantep'teki temaslarının ardından, karayoluyla Şanlıurfa'ya geldi. "Amazon Kraliçeleri"nin resmedildiği mozaiklerin bulunduğu Haleplibahçe'deki alanda, Vali Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından karşılanan Günay, burada yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra beraberindekilerle Balıklıgöl'e geçti.

Şanlıurfa Kalesi ve çevresinde yapılan çalışmaları yerinde görmek için Balıklıgöl Yerleşkesi'nde gezen Günay, bu sırada bastıran sağanak yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. Balıklıgöl yakınındaki bir otele yönelen, ancak şemsiyelere rağmen ıslanmaktan kurtulamayan Günay ve beraberindekiler bir lokantaya girdi. Burada bir süre yağmurun dinmesini bekleyen Günay, çay içip müşteriler ve lokanta çalışanlarıyla sohbet etti. Yağmurun dinmesinin ardından otele geçen Bakan Ertuğrul Günay, burada gazetecilerin, "Sayın Bakanım ayağınız uğurlu geldi. Şanlıurfa'da cuma günü yağmur duası yapılmıştı" şeklindeki ifadeleri üzerine, "Bugün Antep'te açık havada gezmeye, ören yerlerini görmeye çok ihtiyacımız vardı. Günlük güneşlikti. Yağmur yarın geliyormuş oraya. Sizin yağmur duasına çıktığınızı bilmiyordum. Ama buraya yağmurla gelmiş olmak, hem de beklenen bir yağmurla gelmek beni sevindirdi. Allah bütün iyi dualarımızı kabul etsin" diye konuştu.

-GAZİANTEP'TEKİ TEMASLARI

Bakan Ertuğrul Günay, gelecek ay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması planlanan Gaziantep'teki Mozaik Müzesini gezdiğini söyledi. Ayrıca, Suriye sınırındaki Karkamış'ta mayınlardan temizlenen araziyi inceleme fırsatı bulduğunu ifade eden Günay, "Bölgenin en büyük kazılarından birini burada başlatacağız. Karkamış bölgesinde araziyi kendi gözlerimle görmek istedim. Fırat kıyısında, son derece ilginç ve çok eski bir yerleşim merkezi. O bölgeden çıkan eserlerin bir kısmı Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde bir kısmı da Avrupa'daki başka ünlü müzelerde sergileniyor. Sonra, Nizip'teki Zeugma bölgesini gittik. Orada da kazı yapılan alanlarda önemli koruma önlemlerimiz var. Bölgede kazılar devam edecek ve çok sayıda yeni buluntuyla önümüzdeki dönemde Türkiye'nin önüne çıkacağız" dedi.

-TÜRKİYE'NİN DÜNYA TURİZMİNDEKİ YERİ

Türkiye'nin dünya turizminde ilk 10 sıraya girdiğini belirterek, "Şükürler olsun gelen turist ve gelir itibariyle bu böyle" diyen Günay, şöyle devam etti: "Türkiye, turizmde dünyada en önemli ülkeler arasına girdi ama turistlerin yarısına yakını hala deniz kıyılarına geliyor. Bunları Anadolu'daki öteki zenginliklere taşıyalım istiyoruz. O yüzden tarih, arkeoloji ve yemek lezzeti gibi konular turizm sunumumuza yeni zenginlikler katıyor. Hatay'dan başlayıp Diyarbakır'a uzanan bu bölgede dünyaya tanıtacağımız çok güzel eserler var. Bunların bir kısmı biliniyor, bir kısmı günyüzüne yeni çıkıyor. Müzeleri, ören yerlerini düzenlemelerle dünya standartlarında altyapıya ulaştırmaya çalışıyoruz. Bunları tamamladığımız zaman, bölgedeki bugünkü barış, huzur, esenlik ve güvenlik devam ettiği müddetçe, sanıyorum deniz kıyısında elde ettiğimiz turizm bereketini ve istihdam imkanını, Türkiye'nin birçok bölgesinde bulabileceğiz."

Türkiye'nin turizmi geçen yıl yüzde 6 civarında bir gelişmeyle kapattığını ve gelen turist sayısının 28.5 milyonu aştığını hatırlatan Günay, geride bıraktığımız 3 ay içinde, geçen yıla kıyasla yüzde 15'in üzerinde bir artış kaydedildiğini ifade etti. Bu durumu, "Dünyada ekonomik krizin azalamaya başladığının göstergesi" olarak nitelendiren Bakan Günay, Türkiye'nin turizm alanında yaptığı gelişmelerin bereketin, bolluğun geri dönüşümünün sağlanmaya başladığını dile getirdi.

-TATLISES'İN SAĞLIK DURUMU

İstanbul'da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'in sağlık durumuna da değinen Bakan Günay, "İbrahim Tatlıses, Urfa'nın değerli bir evladı, bizim de çok sevgili bir arkadaşımız" dedi. Tatlıses'in sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten Ertuğrul Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Anadolu'nun öz seslerinden, gerçek ve güzel seslerinden birisi. Maalesef kötü bir saldırıya uğradı. Çok ciddi bir hayati tehlikenin eşiğinden döndü. Ben ilk andan itibaren çok yakından bilgi aldım. Daha sonra kendisini hastanede de ziyaret ettim. Ama şu günlerde durumu iyi. Türkiye'de tıbbın ne kadar geliştiği, ihtimam gösterilince bir hastanın hangi eşikten dönebileceği çok güzel bir şekilde kanıtlanmış oldu. Artık ayaklandı, odasında gezmeye başladı. Sanıyorum bir kısa fizik tedavi içi yurt dışına gidip gelecek. Sağlığına yeniden kavuştu. Tüm dileğim onu yeniden sahnelerde görmek. Onun güzel, gür sesini Urfa'dan dünyaya, İstanbul'dan evrene yankılanan sesini işitebilmek. Urfalıları da tebrik ediyorum, hemşehrilerine ilgi gösterdiler. Belki de onu iyileştiren buydu." Bakan Ertuğrul Günay, ziyaretin ardından hava yoluyla Ankara'ya hareket etmek üzere, GAP Havaalanına gitti.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title