Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Çanakkale'de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çanakkale'de Şehitler Abidesinin Altındaki Bölüme Türkiye'de ve Dünyada İlk Olma Özelliğine Sahip "Çanakkale Şehitliği Belgeliği Müzesi"nin Kurulacağını Söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çanakkale'de şehitler abidesinin altındaki bölüme Türkiye'de ve dünyada ilk olma özelliğine sahip "Çanakkale Şehitliği Belgeliği Müzesi"nin kurulacağını söyledi.

18 Mart Deniz Zaferi törenlerine katılmak üzere Çanakkale'ye gelen Bakan Günay, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Kolin Hotel'de düzenlenen ilin turizm konularının tartışıldığı toplantıya katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Günay, Türkiye'nin turizmde her geçen yıl daha iyi yerlere geldiğini belirterek, "2002 yılında 13 milyon olan yabancı turist sayısı bugün 23 milyon 350 bine yükseldi. 5 yılda 10 milyonluk bir artış söz konusu. Buda önemli bir oran. Bizim hedefimiz turist sayısının artması ile birlikte farklı kitlelere de ulaşmak. Bunun için de turizmi çeşitlendirmemiz gerekiyor. Türkiye kültür zenginliği çok fazla olan bir ülke. Bu kapsamda kültür, termal, kış sporları, ekolojik turizmi canlandırarak çeşitlendirmemiz gerekir" dedi.

Bakan Günay, turizm konusunda yatırım yapacakların her zaman yanlarında olduklarını da ifade ederek, "Bizler kesinlikle bu tür konularla yatırımcıların karşısında engel olmak yerine, engelleri kaldırmaktan yanayız. Bu konuda da her zaman yatırım yapacaklara her türlü yardımı yapmaya hazırız" diye konuştu. Bakan Günay, Çanakkale'nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Troia antik kentine müze kurulması konusunda çalışmalara hız vereceklerini de belirterek, "Troia dünya genelinde marka haline gelen bir yer. Burada bir müzenin yapılması konusunda çalışmalar var. Bu konunun da yakın takipçisiyiz. En büyük hedefimiz buraya uluslararası özelliğe sahip bir müze yapmak" şeklinde konuştu.

Bakan Günay, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda Şehitler Abidesi'nin altına dünyada ve Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip "Çanakkale Şehitliği Belgeliği Müzesi"nin kurulacağını da belirterek, "Bu proje çok önemli. Dünyada ve Türkiye'de bunun bir örneği yok. İnteraktif müzede 5 duyuya hitap eden ve bölgeyi gezenlerin savaşı aynı o anki gibi hissedebilecekleri bir ortam sağlanacak. Burada savaş görsel efektlerle canlandırılıp interaktif 3 boyutlu sineme salonu ile ziyaretçiler kendilerine dağıtılacak özel gözlüklerle bunu 3 boyutlu izleyebilecekler. Müzemizi 1 yıl içerisinde ziyarete açarak bu muhteşem yeri herkesin görmesini sağlayacağız" dedi.

Bakan Ertuğrul Günay'ın konuşmasından önce ise Çanakkale Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, ilin kültürel ve turistik özellikleri ile ilgili bir sunum yaptı. Ardından söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan da özellikle Troia antik kentine yapılması planlanan müzenin kısa sürede tamamlanmasını talep ederek, bu sayede bölgede turizmin daha da canlanacağını söyledi.

Toplantıya Bakan Ertuğrul Günay'ın yanı sıra AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku ile birlikte Vali Orhan Kırlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇTSO üyeleri ve belediye başkanları katıldı.

(AÖ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title