Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Antalya'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bence 50 Milyon Turist Geliyorsa 50 Milyar Dolar Kazanmanın Alt Yapısını Hazırlamamız Lazım" Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bence 50 milyon turist geliyorsa 50 milyar dolar kazanmanın alt yapısını hazırlamamız lazım" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'nın Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası'nda yaptırılan Arıtma Tesisleri'nin açılışını gerçekleştirdi.

Sabahleyin Antalya'nın Kaş ilçesine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eşi Gülten Günay ile birlikte Yat Limanı'nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı. Bakan Günay daha sonra Kaş'ın Çukurbağ Yarımadası'nda yaptırılan Arıtma Tesisleri'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Günay, yapımına 1999 yılında başlanan arıtma tesislerinin geç de olsa hizmete sokulmasının sevindirici olduğunu söyledi. Kaş'ın alt yapı sorunlarına değinen Günay, en kısa zamanda Kaş'ın

kanalizasyon sorununa çözüm bulmak için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Kaş'ın bir yapılaşma sorunu bulunduğunu belirten Günay, şöyle konuştu: "Sizden bir ricam var. Geçmiş yıllarda yapılaşma konusunda bir düzensizlik yaşandı. Boyutları bu tatil kasabasına yakışmayan bir yapılaşma var. Bu yapılaşma yamaçları sarmaya başladı. Doğayı bozmayacak bir yapılaşmaya ihtiyaç var. Hepinizden rica ediyorum bu güzel yapıya kıymayalım, kıyılmasına razı olmayalım."

Kaş'ın bir Likya Medeniyeti olduğuna değinen Günay, şunları söyledi: "Buranın en büyük özelliği tarihteki ilk demokrasi merkezlerinden biri olmasıdır. Bunu ilk Amerika keşfetti. Amerika Senatosu'nda Patara'daki merkezin üzerinde ciddi bir çalışma var. Amerika Senatosu'nda, Amerikan demokrasisinin beşiği, kaynağı olarak Patara'yı gösterme konusunda özel bir çalışma var. Demokrasinin kökeninde Anadolu toprakları olduğunun anlatılması dünya açısından özel önem taşımaktadır".

Antalya'nın merkezinde olduğu gibi buralarda da her şey dahil sisteminin olmaması gerektiğini anlatan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaş bölgesinde daha özel daha güzel turizm olanaklarının sağlanması gerekiyor. Bu tarafları devasa otellerin yeşili katlettiği, doğayı kirlettiği yatırımlara açmayalım."

Bu yılın Ekim ayı itibariyle geçen yılın 12 aylık toplam turist sayısının yakalandığını hatırlatan Günay, konuşmasını şöyle tamamladı: "Ülkemize 22 milyon turist geliyor. Ama 20 milyar dolar gelir elde ediliyor bence bu az. Ben 50 milyon turist 30 milyar dolar istemiyorum. 50 milyon turist gelecek biz 30 milyar dolar kazanacaksak ülkemizi ucuza kirlettiriyoruz demektir. Bence 50 milyon turist geliyorsa 50 milyar dolar kazanmanın alt yapısını hazırlamamız lazım. Maalesef Türkiye her şey dahil sistemle

ucuza kirlettiriliyor."

Bakan Günay daha sonra açılışını yaptığı arıtma tesisini gezdi. Bakan Günay, Likya Demokrasi Meclisi ile ilgili Prof.Dr. Fahre Işık ve Prof.Dr. Havva İşkan tarafından verilen brifinge katıldı. Brifing basına kapalı gerçekleştirildi.

(ŞT-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title