Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Başka Siyasi Partilerin Tartışmalarına, Kuru Gürültülerine, İşte Siperde Çöktüydü Çökmediydi, Gittiydi Gitmediydi Falan, Hiç Muhatap Olmaya Gerek Yok' Dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Başka siyasi partilerin tartışmalarına, kuru gürültülerine, işte siperde çöktüydü çökmediydi, gittiydi gitmediydi falan, hiç muhatap olmaya gerek yok' dedi.

Erzurum'da bulanan Bakan Günay, Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese'de incelemelerde bulundu. Vali Hafız Paşa İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Talha Bayram'dan Çifte Minareli Medrese'nin tarihi hakkında bilgi alan Günay, öğrenciyi tebrik ederek, harçlık verdi.

Daha sonra Mecidiye ve Aziziye tabyalarından incelemelerde bulunan Günay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum'un tarihi potansiyel açısından çok önemli varlıklara sahip olduğunu ve beyliklere ev sahipliği yapmış, Osmanlı, Selçuklu'nun beylikler döneminin izlerini taşıdığını ifade etti

Kentin kış sporları açısından da çok önemli bir merkez olduğuna işaret eden Günay, 'Türkiye'de turizmi çeşitli alanlarda yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. 2011 Dünya Üniversitelararası Kış Oyunları da burada yapılacak. Erzurum'da bir çok büyük cami, medrese, tabyalar var. Bakanlık olarak bizim üzerinde durduğumuz birçok konu var' diye konuştu. Kış oyunlarından ve yeni yatırımlardan sonra Erzurum'un yatırımcılar için cazip bir merkez olabileceğini belirten Günay, 'Erzurum'da tarihi varlıkları bir ölçüde ayağa kaldırabilirsek, sadece kış turizmi değil, aynı zaman da kültür turizmi sirkülasyonu oluşacaktır. Ayrıca burası yatırımcılar için de cazip hale gelebilir. Buraya yatırım yapmak için isteklenebilirler' dedi.

- 'TÜRKİYE'NİN İYİ ÖRNEKLERE İHTİYACI VAR'-

Mecidiye Tabyaları'nın ardından AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Günay, burada yaptığı konuşmada, parti olarak, eski siyaseti reddediklerini söyledi.

Günay, kavgacı, bölünmeci, başkasını kötüleyen anlayışı reddedip, 'işimiz hizmet, gücümüz millet' dediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yaptıklarımızın çok güzel bir özeti, vatandaşa hizmet yapacaksın, karşılığı mutlaka gelecektir. Başka siyasi partilerin tartışmalarına, kuru gürültülerine, işte siperde çöktüydü çökmediydi, gittiydi gitmediydi falan, hiç muhatap olmaya gerek yok. AK Parti olarak biz bulunduğumuz mekanları daha iyi yapmaya çalışıyoruz. En iyi iş adamı, en iyi avukat, en iyi mimarı oluşturmalıyız. Türkiye'nin iyi örneklere ihtiyacı var. Geçmişte çok kötü örnekler yaşadık.'

'Şuna inanmanızı istiyorum. Son zamanlarda bu yapmaya çalıştığımız var ya bir arada yaşamının, aramızdaki o yapay kavgaları ortadan kaldırmanın arayışlarıdır' diyen Günay, şöyle devam etti:

'Türkiye ne yazık ki çok partili döneme geçerken 1946'da, aynı zamanda soğuk savaş dünyasının içine düştü. 40 yıl boyunca siyaset, birbirini kötüledi. Solcu, sağcı, faşist, ilerici, gerici diye. Türkiye'de halka hizmet edip, karşılığını alacaksınız. Yok böyle bir şey. Bu tür karamalarla kimsenin bir adım öne çıkması mümkün değildir. Şimdi bunlar bitti. 1990 yılında Sovyetler Birliği yıkıldı. 2000'li yılların başında Amerika, 40 yıl önce aynı otobüse binmediği bir toplum kesiminden başkan seçti. Dünya değişiyor. Türkiye'de biz de kendi içimizde barışacağız. Alevi, Sünni, Kürt, Türk bunlar yapay. Hepimiz insanız. Aynı yaradanın eseriyiz.'

Bakan Günay, daha sonra TYH'ye ait tarifeli uçakla Ankara'ya gitti.

(AYZ-AKS-SEB) - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title