Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Adana'da

Çelik, trafik kazasında hayatını kaybeden Aile ve Sosyal Politikalar il Müdür Yardımcısı Sezai Balcılar'ın cenazesinin uğurlanması törenine katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, trafik kazasında hayatını kaybeden Adana Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Sezai Balcılar'ın cenazesinin Osmaniye'ye uğurlanması törenine katıldı.

Sezai Balcılar (47) için Adana Valiliği'nde düzenlenen törene Bakan Çelik, Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Mehmet Şükrü Erdinç ile eşi Bilge, oğlu Hasan Kazım Balcılar ve yakınları katıldı.

Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, değerli bir kişiyi vazifesi başında kaybettiklerini belirterek, "Hayat dediğimizi şey bir hayal alemi. Hepimiz bugün varız, yarın yokuz. Bir şekilde bu ömrü tamamlayacağız ve herkes emaneti rabbine teslim edecek" dedi.

Genç birinin ölümünün her zaman acı olduğu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Kaza haberini aldığımızdan buyana takip ediyorum. Bu konu ne zaman açılsa herkes, arkasından, çalışkanlığını ve karakterini övüyor. Hepimizin bir gün başına gelecek olan kardeşimiz için böyle tecelli etti. Kuşkusuz bizim şer bildiğimizde hayır, hayır bildiğimizde şer vardır. Bugün bizim canımızı acıtan, genç yaşta ahirete intikal etmesine yol açan bu olan inşallah onun için mağfiret olur. İnşallah Cenab-ı Hak ona ruhunu, nefsini, canını veren asıl ev sahibi, onu en güzel şekilde ağırlar. Kendisine rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başbakanımız, hükümetimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin adına ailesine taziyelerimi arz ederim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da Sezai Balcılar'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileyerek, şunları söyledi:

"Hepimiz faniyiz, hepimizin er ya da geç bir şekilde emaneti teslim etmesi gerekiyor. Değerli kardeşimiz Sezai Balcılar göreve intikal esnasında emaneti tesim etti. Eminim ki bunun manevi bir karşılığı da vardır. Böyle olmasını da yüce Allah'tan diliyoruz. Kendisinin görev şehitleri arasına girmesini yüce Allah'tan temenni ediyoruz. Sezai Balcılar kardeşimiz çalışkan, gönlü milletimize, memleketimize hizmet aşkı ile dolu çok kıymetli bir mesai arkadışımızdı. Onun çalışkanlığı, gayreti, hizmet aşkı geride kalanlara örnek olsun."

Sezai Balcılar'ın özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Arif Gökce dua okudu.

Balcılar'ın cenazesi, daha sonra Osmaniye'nin Kadirli ilçesine gönderildi.

Mehmet Çiçekdağ'ın kullandığı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü makam aracı, dün görev dönüşü merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan Sevinç İnan'a çarptıktan sonra DSİ'ye ait sulama kanalına devrilmiş, İl Müdürü Erhan Güngör, Müdür Yardımcısı Sezai Balcılar ile sürücü ve yaya yaralanmıştı.

Sezai Balcılar, Adana Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Çelik Ömer Çelik Osmaniye Balcılar Politika Güncel Haberler

title