Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik -

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "20 gündür çeşitli olaylar vesilesiyle birbirine zıt, geçmişte birbirine düşman bir sürü grup AK Parti'nin karşısında tek parti olarak hareket ediyor" dedi.

Çelik, partisinin Çukurova ilçesindeki seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, vatandaşları yarın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı mitinge davet etti.

AK Parti'nin bu yerel seçimlerde de Adana genelinde birinci parti olduğunu belirten Çelik, "Anketlerde manipülasyonlar yapılıyor, yerelde yalan yanlış haberler çıkarılıyor 'şu parti birinci, bu parti birinci' diye bunların bizim için bir önemi yok, çünkü seçim sonuçlarına anketleri yapanlar değil siz karar vereceksiniz" diye konuştu,

Çelik, AK Parti'ye oy veren seçmenlerin şimdiye kadar olduğu gibi daha büyük kuvvetle partilerinin yanında yer aldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Ama daha önemlisi bizim için çok sevindirici AK Parti, Adana genelinde yerel seçimlerde şimdiye kadar oy almadığı kesimlerden de oy olarak, birinci parti olma konumunu güçlendiriyor. Dolayısıyla ikincilik, üçüncülük için yarışanların kendisini birinci ya da ikinci göstermesi bizi ilgilendirmiyor. Biz, kendi istikametimizde yolumuza devam edeceğiz. Adana genelinde birinci parti olmak yetmez, bu kader seçimlerinde Türkiye'deki istikrara en büyük desteğin Adana'dan gelmesini bekliyoruz."

- "Türkiye artık rahatlıkla 2023'ü görüyor"

Yerel seçimlerin önemine dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"11 yıl boyunca sizler milli iradeyi temsil ederek Türkiye'nin istikrarına, Türkiye'nin güçlenmesine katkı verdiniz. Türkiye'yi birtakım çıkar gruplarının yönetmesine son verdiniz. Türkiye'de milli iradeyi, kendi iradenizi tesis ettiniz. Bu iradeye karşı geçmişte bir teşebbüs olduğu zaman siyasi iktidarlar görevi bırakıp, kaçıyorlardı. 11 yıl boyunca sizin bize emanet ettiğiniz bu emanete ne zaman bir suikast teşebbüsü olsa ne zaman bu iradeyi gasbetmek isteyen birileri olsa geçmiş defterler kapandı, artık kaçmayan, sizin iradenize sonuna kadar sahip çıkan bir iktidar var Ankara'da. Dolayısıyla bu seçimler, geçmişteki gibi 6 ay sonrasını göremeyen bir Türkiye'den artık 2023'ü gören bir Türkiye'ye getirmiştir bizi. Türkiye artık rahatlıkla 2023'ü görüyor. Dolayısıyla 2023'e Türkiye'nin sorunsuz, büyük bir kuvvetle ilerlemesini engellemek isteyenler bu seçimlerde istiyorlar ki siyasi istikrar zarar görsün. Bakıyorsunuz çeşitli olaylar önümüze geliyor, MHP, CHP, BDP tek bir parti gibi hareket ediyor. O sebeple bakın Adana'da da görüyorsunuz geçmişin kirli yapılarının bir kısmı MHP'ye, bir kısmı CHP'ye destek veriyor. Üstelik bu desteklerini de sanki güzel ittifaklarmış gibi meydanlarda gösteriyorlar. Demek ki vatandaşımız şunu görüyor, Türkiye'deki seçim gibi Adana'daki seçim de çok parti arasında geçmiyor, iki parti arasında geçiyor. Bir, yeni Türkiye'yi devam ettirmek isteyen, yeni Adana'yı inşa etmek isteyen AK Parti ile eski Türkiye'yi ve geçmişin kirli Adana'sını devam ettirmek isteyen diğerleri arasında geçecek bu seçim."

Çelik, oy pusulasında seçmenin karşına çok sayıda partinin geleceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Aslında o kadar parti yok, iki tane parti var, birisi AK Parti, biri de diğerleri. Biz, bunu belki 20 gün önce söylediğimizde bu kadar gerçekçi gözükmeyebilirdi. Ama bakın 20 gündür çeşitli olaylar vesilesiyle birbirine zıt, geçmişte birbirine düşman bir sürü grup AK Parti'nin karşısında tek parti olarak hareket ediyor. Peki Adana'da geçmişte Adana'nın soyulmasını, bitap düşürülmesini, kaynaklarının heba edilmesini temsil eden kim varsa şu an birbirleriyle ittifak halindeler, kol kola girmiş durumdalar. Yani Adana'nın eskisinden de kötü hale getirilmesi için ittifak yapmış durumdalar. Biz, 30 Mart seçimlerinde şuna karar vereceğiz, Türkiye'yi bir daha eskinin karanlık günlerine götürmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Ama aynı zamanda Adana'yı da geçmişin kirli dönemlerinde tutmak isteyenlere, soygun düzenini devam ettirmek isteyenlere, kentin kaynaklarını heba eden, çarçur eden o düzeni devam ettirmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz."

- "Önümüzdeki 15 gün, önümüzdeki 15 yılın imzası olacaktır"

"Yeni Türkiye, sizin verdiğiniz destekle 11 yıldır nasıl inşa edildiyse, 30 Mart'tan sonra da yeni Adana'yı hep beraber inşa edeceğiz" diyen Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Bu sebeple yarınki miting çok önemlidir. Başbakanımızı görkem bir şekilde karşılamalıyız. Önümüzdeki 15 gün, önümüzdeki 15 yılın imzası olacaktır. Önümüzdeki 15 günü Adana genelinde birinci parti olan AK Parti'yi daha da güçlendirmek için, Çukurova Belediyesi'ne ve Adana Büyükşehir Belediyesi'ne AK Parti damgası vurmak için önümüzdeki 15 günü çok çalışarak geçirmeliyiz. Önümüzdeki 15 gün, Adana'nın da Türkiye'nin de önümüzdeki 15 yılına karar vereceğimiz 30 Mart seçimlerinin arifesidir. Televizyondaki tartışmalara bakıyorsunuz. Çeşitli grupların nasıl ittifak yaptığına bakıyorsunuz. Türkiye'den milli iradenin nasıl gasbedilmek istendiğini, Türkiye'de yeni darbe tertiplerinin nasıl ortaya koyulduğunu, Adana'da nasıl kirli ittifakların ortaya çıktığını, birbirine zıt grupların, geçmişte Adana Büyükşehir Belediyesi'nde soygun düzeni kurmuş olanlarla kimlerin ittifak yaptığını görüyorsunuz. Adana'nın geçmişteki 20 yılında soygun düzeninin mimarları olanlar kimlerle ittifak yapıyor görüyorsunuz. Dolayısıyla önümüzdeki 15 gün her şeyden kıymetlidir."

Provokasyonlarla, sandığın halktan kaçırılmak istendigini ifade eden Çelik, "Sizinle sandık arasına duvar örmek istiyorlar. Sizin sahip olduğunuz milli iradeyi gasbetmek istiyorlar. Ama şunu bilsinler, bu ülkenin sahibi sizsiniz, bu ülkede sizin sözünüz geçer. Bu ülkede geçmişteki gibi çıkar gruplarının, birtakım odakların, darbe tertipçilerinin sözü geçmez. Ülkenin geleceğine siz karar vereceksiniz" diye konuştu.

Bakan Çelik, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, AK Parti Çukurova Belediye Başkan adayı Cüneyt Karaaslan ve diğer ilgililer seçim irtibat bürosunun açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title