Haberler

Bakan Çelik, Adana'da Seçim Bürosu Açtı

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Adana'da partisinin seçim irtibat bürolarının açılış törenlerine katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Sarıçam ilçesinde Gültepe Mahallesi'nde, Yüreğir ilçesinde ise Yunus Emre Mahallesi'nde partisinin seçim irtibat bürolarının açılış törenlerine katıldı.

Gültepe'deki törende konuşan Çelik, Türkiye'nin bölgede birçok ülkenin umudu haline geldiğini söyledi.

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde yaşanan gelişmelere değinen Çelik, şöyle devam etti:

"Oradaki soydaşlarımızın, Kırım Tatarlarının yanındayız. Bosnalı kardeşlerimizin yanındayız. Somali'deyiz. Dünyanın her tarafında, nerede bir mazlum varsa nerede Türkiye'ye ihtiyacı olan varsa oraya erişiyoruz. Kimin sayesinde erişiyoruz? Sizin verdiğiniz destek sayesinde erişiyoruz. Dolayısıyla sizin Sarıçam'da yaptığınız çalışmalar, Sarıçam'da verdiğiniz oy, Sarıçam'da belediyeyi AK Parti'li yapmanız sadece Sarıçam'la ilgili bir mesele olmuyor, sadece Adana'yla sınırlı bir mesele olmuyor, sadece Türkiye'yle sınırlı bir mesele de olmuyor. AK Parti'ye verdiğiniz her destek, Türkiye'nin kalkınmasına, büyümesine destek olduğu gibi Kırım Tatarlarına da Bosnalı kardeşlerimize de verdiğiniz bir destek oluyor."

Çelik, milliyetçiliğin sözle değil, iş yapmak, siyasette duruş sahibi olmak, dik durmak, milletin iradesini gasbettirmemekle olabileceğini anlattı.

- "Bir tek Türkiye oralara sahip çıktı"

Yunus Emre Mahallesi'ndeki törende de vatandaşlara hitap eden Çelik, Türkiye'de geçmişte dil ve kültürlerin yasaklandığına, insanların kimliklerinin yok sayıldığına işaret etti.

Bundan 11 yıl önce, insanların zenginliği olan farklı ana dillerini konuşmasının, değişik kültürlere sahip olmasının yasak olduğunu vurgulayan Çelik, "İnsanlarımızın kimlikleri yok edilmeye çalışıldı. 11 yıl boyunca herkesin kimliğini, ana dilini, kendi kültürünü özgür bıraktık. Bir daha hiç kimse sizin, vatandaşlarımızın ana dilini yasaklayamayacak" diye konuştu.

Çelik, Suriye'de yaşanan iç savaşı anımsattı.

Katılımcılara, Halep'te, Şam'da akrabaları olup olmadığını soran Çelik, şunları kaydetti:

"Halep'teki, Şam'daki kardeşlerimize Türkiye'den başka kim sahip çıkıyor? Şunu unutmayın, biz büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. O sebeple bizim kardeşlerimiz Orta Asya'dan Somali'ye, Bosna Hersek'ten Kırım'a, Suriye'den Mezopotamya'ya kadar her yere yayılmıştır. Bundan yıllar evvel Suriye'deki gibi bir facia Bosna Hersek'in başına geldi. Dünya'da hiç kimse Bosna Hersek'e sahip çıkmadı. O zaman Türkiye güçsüzdü, zayıftı, iyi yönetilmiyordu. Bosna Hersekli kardeşlerimiz, yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yaptılar. 'Eğer o yıllarda şimdiki Türkiye olsaydı biz yalnız kalmazdık' dediler. Ukrayna'da bir kriz çıktı. Biz Ukrayna'daki insanlarında savaştan ve çatışmadan uzak bir biçimde geleceğe yürümesini istiyoruz fakat Suriye'de olan olaylar karşısında Ukrayna'daki olaylar, çok küçük bir miktar teşkil ediyor. Bütün dünyanın ilgisi oraya yöneldi. Suriye'de Halep yıkılırken Şam yıkılırken bütün dünya sessiz kaldı. Bir tek Türkiye oralara sahip çıktı."

 

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Çelik Ukrayna Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title