Haberler

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı Van'da

5. Van Turizm ve Seyehat Fuarı'na katılmak üzere kente gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, "2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar hedefimiz vardı. Biz bu hedeflerimizin üzerine çıkacağız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Organize Sanayi Bölgesi ile Ajans Asya Fuarcılık işbirliğiyle Orta Doğu Ekspo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuara katılan Arıcı, Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu'nun onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Gevaş ilçesindeki bir restoranda verilen yemek sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Arıcı, 2 gündür kentte olduğunu hatırlatarak, yapımı devam eden Van Müzesi, Van Kalesi, Akdamar Kilisesi, Van Kalesi gibi önemli yerleri gezdiğini ifade etti.

Van Müzesi'nin önümüzdeki yıl içerisinde teşhir ve tanziminin yapılarak hizmete gireceğini, bunun yanında Van Kalesi'nin arka kısmında bulunan Eski Van Şehri'ndeki arkeolojik kazıların devam ettiğini kaydeden Arıcı, "Eski Van Şehri'ni de gün yüzüne çıkarıp yine ziyaretçilerimize açacağız. Van Kalesi'nin restorasyonu da büyük ölçüde tamamlandı. Bugün de Akdamar Adası'nı ziyaret ettik, oradaki kiliseyi gördük. Tabii burası inanç turizmi açısından önemli. Hem yurt içi hem de yurt dışından birçok ziyaretçisi var. Ayrıca komşumuz İran'dan da ziyaretçilerimiz var. Kültür turizm açısından misafirlerin olağanüstü artacağını biliyoruz. Çünkü bu bölgeye baktığımız zaman hem müzelerimiz hem arkeolojik kazılarımız, kalelerimiz birçok kültür miraslarımızın ortak bölgesi" diye konuştu.

50 milyon turist, 50 milyar dolar aşılacak

Dün turizmcilerin ülkeye gelen turist sayılarını açıkladığını ve 36 milyon turistin Türkiye'ye geldiğini belirten Arıcı, bacasız sanayi olarak tabir edilen turizmde geçen yıl Türkiye'nin yüzünün güldüğünü söyledi.

Arıcı, 2013 rakamlarıyla 36 milyon turistin 33 milyar dolara yakın bir gelir sağladığını kaydeden Arıcı, "2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar hedefimiz vardı. Biz bu hedeflerimizin üzerine çıkacağız. Van ve diğer bölgelerde bulunan turizm potansiyellerini ayağa kaldırarak bunun üzerine çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de de kiliselerin restore edileceğini ve gün yüzüne çıkarılacağını vurgulayan Arıcı, Van'ın da bu il gibi kültür turizmiyle çok iyi yerlere geleceğine inandıklarını ifade etti.

"Türkiye Cumhuriyeti hükümetimiz, son 12 yıldır çok iyi işlere imza attı"

Bir gazetecinin Van ile ilgili yeni bir projelerinin olup olmadığı sorusu üzerine Arıcı, projelerin artık yerel yönetimlerin işi olduğunu ve kendilerine yerel yönetimler tarafından sunulacak projelere olanaklar dahilinde katkı sunacaklarını söyledi.

Devletin otel işletmeciliği yapmadığını ancak altyapı anlamında büyük destekler sunduğunu kaydeden Arıcı, şöyle devam etti:

"Devlet, arıtmayı, havalimanını, yolları yapıyor, ulaşımı sağlıyor. Bunları tabii ki de hükümetimiz yapacak. Türkiye Cumhuriyeti hükümetimiz de son 12 yıldır çok iyi işlere imza attı. 10 yıl önce bu yollar böyle miydi? Van'ın çıkışı, girişi, diğer illerle bağlantısı veya uluslararası düzeye getirilen havalimanının altyapı çalışmaları hükümetimiz tarafından yapıldı, yapılacak. Şehrin dinamikleri, yerel yönetimleri, bize proje ile geldiklerinde bunlar olacaktır. Gevaş'ı gezdim ve bizim kendi katkımızla olan bir şeyler var."

Bir diğer gazetecinin Halime Hatun Kümbeti ile ilgili sorusuna Arıcı, "Görüntüye baktığınız zaman hoş bir görüntü değil. Arkasındaki o yüksek binalar gönül isterdi ki olmasın. Orası bir sit alanı olarak değerlendirilmesi gerekiyordu. Hoş bir görüntü olmamış ama biz Selçuklu Mezarlığı'nın görünümünü hoş görmüyoruz. Hem Gevaş belediyemiz, kaymakamlığımız hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak orayı projelendirip Ahlat'taki gibi ayağa kaldıracağız" dedi.

Programa, AK Parti eski Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, TÜRSAB Van Şube Başkanı Cevdet Özgökçe ve sektör temsilcileri katıldı. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Arıcı Akdamar Kilisesi Van Kalesi Gevaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title