Haberler

Kültür Turizminde Marka Kent Adayı Amasya

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Kültür Turizminde Marka Kent Olmaya Aday 15 İlin İçinde İlk Sırada Gösterilen Amasya'da Valilik ve Belediyenin Yanı Sıra Sivil Toplum Kuruluşları da Turizm Konusunda Yapılması Gerekenleri Tartışmaya Başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültür turizminde marka kent olmaya aday 15 ilin içinde ilk sırada gösterilen Amasya'da valilik ve belediyenin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da turizm konusunda yapılması gerekenleri tartışmaya başladı. Ölçeği belli olmayan kullanımlarla kültürel mirasa zarar verilmemesini beklediğini belirten Amasya Turizm Derneği Başkanı Serpil Saracoğlu, "Amasya'da güçlü bir turizm alt yapısı kentin tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin tanınmasına, bu kaynaklar ile insanlığın uygarlık sürecinde evrelerinin değerlendirilmesine, medeniyetler arası ilişkiler ile güçlü tarihimiz ve bu medeniyetler üzerinde taçlanmış cumhuriyet değerlerimizin yaşatılmasına önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Çok değerli tarihi ve kültürel değerlere sahip olan Amasya'nın değerlerinin yaşatılması, kullanımı, tanıtılması ve yönetimi için katılımcı ortak sistemlerin kurulmasının önemini anlatan ve Amasya için yapılacak programların gelecek için belirleyici olacağını ifade eden Saracoğlu, "Kültürel turizm ulusal kalkınmamızın aracıdır. Bu konuda bölgesinde önemli bir aktör olan Amasya, sahip olduğu doğal kültürel ve tarihi zenginlikleri ile turizm için önemli bir alan oluşturmaktadır. Bu işin gerektirdiği yarışma duygusu planlama eksikliği ile devam etmeye çalışırsa, tüm değerlerimiz tehdit altında kalır. Bizlerin doğru bir tanıtıma, planlı bir kullanıma ihtiyacımız var" diye konuştu.

(DY-SA) 16.04.2008 16:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title