Haberler

Nevşehirli girişimci dede yadigarı konağı turizme kazandırdı

Güncelleme:

Nevşehir'de memuriyetten istifa ederek turizme yönelen Yaşar Can Demirezen, dede mirası konağı yenileyerek turizmin hizmetine sundu.

Nevşehir'de memuriyetten istifa ederek turizme yönelen Yaşar Can Demirezen, dede mirası konağı yenileyerek turizmin hizmetine sundu.

Göreme Belediyesindeki evlendirme memurluğu görevinden istifa eden Demirezen, Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünde 1958 yılında yapılan dede mirası konağı turizme kazandırmak için kolları sıvadı.

Demirezen, Kapadokya Alan Başkanlığından alınan özel izin ve uzman ekibin desteğiyle başlatılan tadilatın ardından atıl durumdaki konağı 2 yıl önce bölge turizmine kazandırdı.

Demirezen, AA muhabirine, yaklaşık 6 yıl devlet memurluğu yaptığını, daha sonra işinden ayrılarak çocukluğunun geçtiği dede mirası konağı yenilediğini söyledi.

Çocukluğunda avlusunda kuzenleriyle vakit geçirdiği konağı ayağa kaldırıp tesis haline getirmek için meşakkatli süreç yaşadığını anlatan Demirezen, "Çocukluğumuzun belli dönemi burada geçti. Kuzenlerimle, kardeşlerimle beraber belirli bir dönem burada yaşadık." dedi.

"Bu sene sezon güzel geçiyor"

Demirezen, yenileme çalışmaları sırasında ustalarla çalıştığını ve onlara destek verdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Her bir odasında emeğimiz var. Yeri geldi harç kardık, yeri geldi taş taşıdık. Her odasında anımız, izimiz var. Şu anda da turizme kazandırdık. Tamamen doğal taştan mağara odalarımız var. Misafirlerimiz çok memnun olduklarını söylüyor. Erkenden gelirim, çalışan arkadaşlarımızla misafirlere kahvaltı hazırlarız. 4 kişi çalışıyoruz. Devlet memurluğunu bırakıp bu işe girmek kolay olmadı. Yaptıktan sonra Kovid-19 çıktı, her yer kapandı, sokağa çıkma yasağı başladı. 7-8 ay yapmış olduğumuz oteli açamadık. Bu sene sezon güzel geçiyor. Devletimizin turizme güzel desteği var. Onların yaptıklarından bizde faydalanıyoruz."

Üçüncü kuşak olarak dedesinin mirasını yaşatmanın gururunu yaşadığını belirten Demirezen, Kapadokya'nın ve otelin mistik havasını teneffüs etmek isteyen herkesi misafir etmekten memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title