Haberler

Şeyh Edebali Türbesinde 2 aylık restorasyon çalışması sona erdi

Güncelleme:

Şeyh Edebali Türbesinde 2 aylık restorasyon çalışması sona erdi Çatı, ahşap ve iç duvarlarındaki restorasyonun ardından türbe yeniden ziyarete açıldı Restorasyon yapan firma sahibi Gökhan Sökmen "Türbemizin ahşap çalışmasını orijinalliğiyle muhafaza ederek tamamladık" Bilecik'te pandemi...

Şeyh Edebali Türbesinde 2 aylık restorasyon çalışması sona erdi

Çatı, ahşap ve iç duvarlarındaki restorasyonun ardından türbe yeniden ziyarete açıldı

Restorasyon yapan firma sahibi Gökhan Sökmen

"Türbemizin ahşap çalışmasını orijinalliğiyle muhafaza ederek tamamladık"

BİLECİK - Bilecik'te pandemi öncesi yılda 1 milyona yakın insanın ziyaret ettiği Şeyh Edebali Türbesi, yaklaşık 2 aylık restorasyon çalışmasının ardından tekrar ziyarete açıldı.

Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi'nin kayınpederi devletin manevi kurucu Şeyh Edebali Türbesi, 9 yılın ardından çatı, ahşap ve iç duvarlarında 2 aylık süren bir restorasyon çalışması yapıldı. Bu süre zarfından ziyarete kapanan türbe yeniden ziyarete açıldı. Yapılan restorasyon çalışması hakkında bilgi veren ve 3 projesi Kültür Bakanlığı tarafından ödüle layık görülen restorasyon yapan firma sahibi Gökhan Sökmen, "Şeyh Edebali Türbemizin ahşap çalışmasını orijinalliğiyle muhafaza ederek çalışmalarımız sona erdi. Türbe çatılarımızda eskisi gibi horasan sıva çalışması ile bir tadilat yapıldı. Türbemizin çıkışında sağ tarafındaki alan bir bahçe ve türbeye uygun bir kamelya yaptık. Türbemizin içinde yapacağımız raspa çalışmalarımız da mevcut. Çatıyla alakalı olan akan yerleri bitirdikten sonra içerde de bir boya çalışmamız mevcut. 2012 yılından sonra hiçbir şekilde yenileme çalışması yapılmadığı için ahşapların erozyona uğraması ve ahşapların üzerindeki erozyon ve su birikiminden kaynaklanan ahşap çalışmalarını yeni yapmış olduğumuz bu yenileme çalışması içine de dahil edeceğiz. Şuanda bunların hepsini yapmış olduğumuz 1'inci sınıf zımparayla ve yapmış olduğumuz birinci sınıf boyayla bu tadilatlarımızın hepsini en iyi bir şekilde en kaliteli şekilde gerçekleştirdik" dedi.

Öte yandan restorasyon çalışmalarının haricinde Bursa Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvar Müdürlüğü restoratörleri tarafından mezar taşları da onarıldı. Bunun yanında çalışmaların tamamlanmasının ardından Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu koordinasyonunda türbe içerisinde bulunan sandukalar ve örtüleri, duvar süslemeleri aslına uygun hale getirilmesi çalışmaları başlayacağı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Şeyh Edebali Osman Gazi Bilecik Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title