Haberler

Samsun'da engellilerin ürettiği el emeği ürünler açılan sergide vatandaşlarla buluştu

Güncelleme:

Samsun'da engellilerin ürettiği el emeği ürünler açılan sergide vatandaşlarla buluştu

SAMSUN Samsun'da engellilerin ürettiği el emeği ürünler protokolün katılımıyla açılan sergide vatandaşlarla buluştu.

Engelliler Haftası kapsamında Panorama Müzesi önündeki alanda engelliler tarafından üretilen ürünlerin yer aldığı sergi bugün itibarıyla açıldı. Birçok el emeği göz nuru ürünün bulunduğu sergide vatandaşlar alışveriş yapıp engellilere destek olmak imkanı da buluyorlar.

Açılışın ardından açıklamalarda bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Engelliler Haftası programlarımız dolu dolu geçiyor. Engellilerimiz için farkındalık uyandırmak adına az da olsa bir faydamız olursa tüm mutluluğumuz bu olacak. Bu manada tüm engelli derneklerimizi kutluyoruz. Özellikle engelli anneler ve aileler fedakar bir şekilde evlatlarına akıyorlar. Her zaman devlet olarak engellilerin yanındayız. Onların en ufak bir sorunuyla dahi olmak için buradayız. 1 hafta boyunca da faaliyetler bütününü ilimizde görmüş olacağız" dedi.

Engellilere hizmet ve destek noktasında Türkiye'nin çok öne sıralarda yer aldığını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise "Nüfusun yüzde 12'si oranında bir engelli nüfusumuz var. Samsun'da kamu-özel sektör farkındalığı arttırmak, geliştirmek ve her alandaki engelli vatandaşımızı hayatına dokunmak ve hayatını kolaylaştırmak adına düzenlenen etkinlikler çok önemli. Tüm paydaşlarla birlikte çok güzel bir fuar alanı gibi bir yer oluşturduk. Farkındalığa, emeklerimize, katkılarımıza, çalışmalarımıza destek sağlayacağını düşünüyoruz. Türkiye'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde engellilere hizmet ve destek noktasında dünyada çok önemli bir noktaya geldik. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden daha iyi durumdayız. Bunu daha da iyi götürmek hepimizin görevi" diye konuştu.

Sergi 2 gün boyunca açık kalacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Engelliler Haftası alışveriş Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title