Haberler

Roma'da Caravaggio freskine sahip tarihi villaya yine alıcı çıkmadı

Güncelleme:

İtalya'nın başkenti Roma'da dünyaca ünlü İtalyan ressam Caravaggio'nun freskine sahip tek villa olan "Casino dell'Aurora" için yapılan ikinci açık artırma da başarısızlıkla sonuçlandı.

İtalyan basınındaki haberlere göre, ilk açık artırmanın 18 Ocak'ta yapıldığı ve bir sonucun alınamadığı tarihi villa için bugün ikinci kez açık artırmaya gidildi.

16. yüzyılda inşa edilen ve aralarında ünlü Barok dönem ressamı Caravaggio'nun "Jüpiter, Neptün ve Plüton" freskinin de bulunduğu pek çok sanat eserini barındıran tarihi villa için yapılan ikinci açık artırmada da teklif veren çıkmadı.

İlk müzayede başlangıç fiyatı olarak 471 milyon avro, en düşük açılış fiyatı olarak ise 353,2 milyon avro bedel belirlenen villanın üçüncü müzayedeye yüzde 20 indirimle çıkmasının beklendiği belirtildi.

Müzayede evinin 45 gün içinde "dünyanın en pahalı evi" olarak anılan villa için üçüncü açık artırma tarihini belirleyeceği kaydedildi.

Roma Mahkemesi, 2018'de eski sahibi Prens Nicolo Boncompagni Ludovisi'nin ölümünden sonra varisler arasında yaşanan anlaşmazlık sebebiyle villanın açık artırmaya çıkarılmasına karar vermişti.

Bazı İtalyanlar, Kültür Bakanı Dario Franceschini'ye villanın devlet tarafından alınması için çağrıda bulunmuş ve bu maksatla sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlatmıştı.

Basındaki haberlerde, villayla Microsoft'un kurucusu iş adamı Bill Gates, Brunei Sultanı ve bazı Arap ülkelerinden ilgilenenler olduğu yazılmıştı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İtalya Roma Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title