Haberler

Ortaca'da öğrenciler 3 bin yıllık antik kentte kitap okudu

Güncelleme:

Ortaca ilçesinde öğrenciler, kitap okuma etkinliğini 3 bin yıllık geçmişi bulunan Kaunos Antik Kenti'nde gerçekleştirdi.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Okur Gezer projesi" kapsamında düzenlenen etkinliğe Dalyan Turizm ve Kültür Derneği (Dalyan Dernek) tarafından da rehberlik desteği verildi.

Etkinliğe, Ortaca Eskiköy İlköğretim Okulunda eğitim gören, anasınıfı, ilk ve ortaokul öğrencilerinin yanı sıra öğretmen ile veliler de katıldı.

Öğrenciler antik kentin tiyatro alanında İstiklal Marşı'nı okuyarak o çağlarda kullanılan akustiği yaşadı.

Antik kentin kalıntıları arasında gezen öğrenciler, yanlarında getirdiği kitapları okudu, gönüllü rehber eşliğinde o dönemleri tiyatral olarak canlandırdılar.

Ortaca Eskiköy İlköğretim Okulu Müdürü Volkan Durdu, etkinliği, Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan, "Muğla Okur Gezer projesi" kapsamında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin antik kent hakkında bilinçlenmesini ve bilgi edinmesini sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik planladıklarını belirten Durdu,"Muğla'da yaşıyoruz yakın bir yer olmasına rağmen hala gezmeyen velilerimiz var, öğrencilerimiz var. Hatta öğretmenlerimiz bile bu antik kenti bilmiyorlar. Bu vesileyle öğrencilerimizi bu yerlere getirelim dedik. Amacımız bu tarihi yerlerde kitapların büyülü dünyasında öğrencilerimizle bir yolculuğa çıkmaktı. Bunu başarabildiysek ne mutlu bizlere." dedi.

Gönüllü rehber Dalyan Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Yıldırım Söylemez ise Kaunos Antik Kenti'nin Türkiye'nin en güzel antik şehirlerinden olduğunu, ifade etti.

Türkçe öğretmeni Damla Sünger ise bazı öğrencilerin burada yaşamalarına rağmen ilk defa antik kente geldiklerini ve çok mutlu olduklarını kaydetti.

Öğrenci Nazlı Uçar da arkadaşları antik kenti gezmenin, kitap okumanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Öğrenci Tunahan Kaya ise kente daha önce hiç gelmediğini ve gezip görünce çok heyecanlandığını söyledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaca Muğla Haberler

Bakmadan Geçme

2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title