Haberler

Ordu'da tarihi Cevat Bey Konağı koruma altına alındı

Güncelleme:

Ordu'nun Çamaş ilçesindeki tarihi Cevat Bey Konağı, restore edilerek turizme kazandırılacak.

Ordu'nun Çamaş ilçesindeki tarihi Cevat Bey Konağı, restore edilerek turizme kazandırılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 1909 yılında Çamaş Ailesi'nden Osman Ağa tarafından yaptırılan 18 odalı konağın belediye tarafından koruma altına alındığı belirtildi.

Avlusunda bir aşevi, bir de fırın bulunan konağın aslına uygun restore edileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Genişçe bir bahçe içerisinde fırın ve müştemilatın da yer aldığı 18 odalı konak, Osmanlı döneminden kalma sivil mimari örneği olarak göz dolduruyor. Ordu yöresinde kültürel değişikliğe uğramamış eski Anadolu kültürünü yansıtan tescilli bir kültür varlığı olan yapı, tarihi dokusuna zarar verilmeden yıllarca işlevselliğini sürdürecek şekilde yenilenecek. Tarihsel süreç içerisinde birçok yaşanmışlıkları üzerinde barından kültür varlıklarını geleceğe taşımak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesinin restorasyon çalışması ile özgün şeklini daha iyi yansıtacak olan konak, daha güzel ve ferah ortamda ziyaretçilerini ağırlayarak bölge turizmine katkı sunacak."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Osmanlı Çamaş Ordu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title