Haberler

Öğretmenin Hayali Öğrencileri Sanatla Buluşturdu

Mardin'de görev yapan müzik öğretmeni Seçil Seda Bozkurt, daha önce hiçbir sanatsal faaliyete katılmayan öğrencileri için sanat sokağı ve müzik odası kurdu.

Mardin'de görev yapan müzik öğretmeni Seçil Seda Bozkurt, daha önce hiçbir sanatsal faaliyete katılmayan öğrencileri için sanat sokağı ve müzik odası kurdu.

Şehit Pilot Teğmen Ayfer Gök Ortaokulu'nda müzik öğretmeni olan Bozkurt, hayalini kurduğunu müzik odasına kavuşmak için "Bir Seçil Seda Bozkurt Hayali" başlıklı proje hazırlayarak bazı kurumlardan destek talebinde bulundu.

Bozkurt, BJK Beylikdüzü ve BJK Büyükçekmece basketbol okulları, Atabey Basketbol Kulübü, West İstanbul Marina, Mustafa Kemal Çokşen RitimArt Müzik Grubu'nun yardımlarıyla 2 ay süren çalışma sonunda, öğrencileri için hayal ettiği sınıfları oluşturdu.

Öğrencilerin yeteneklerinin gelişmesi için çeşitli müzik aletleriyle donatılan sanat sokağı ve müzik odasının hizmete açılması için tören düzenlendi. Müzik öğretmeni Bozkurt, törende yaptığı konuşmada, proje hakkında bilgi vererek hayalini gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha önce hiçbir sanatsal faaliyete katılamayan öğrencileri sanatla buluşturmayı amaç edindiklerini aktaran Bozkurt, "Şu an bunun heyecanını yaşıyorum. Burada okuyan çocuklar bir operaya bir sanatsal faaliyete bir sergiye gidemiyorlar. Bütün sanatsal faaliyetleri bir arada yapmak için böyle bir oluşum sergilemek istedim" diye konuştu.

BJK Beylikdüzü ve BJK Büyükçekmece Basketbol Okulları Temsilcisi Fuat Çimen de imkanları dahilinde ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Çocukları mutlu etmek kadar güzel bir şeyin olmadığına işaret eden Çimen, "Hepimiz bu küçük sıralardan geçtik. Hepimiz çocuktuk. Hepimize birileri el verdi. Ben şöyle görüyorum, biz borç ödüyoruz. Bizleri yetiştiren, çocuklarımızı yetiştirenlere bir borç ödüyoruz" görüşünü dile getirdi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan sınıfı gezen öğrenciler, ilk defa gördükleri müzik aletlerine yoğun ilgi gösterdi.

Öğrencilerden Veysel Keskin, müzik sınıfına ve enstrümanlara kavuşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu aktararak "Biz, kötü alışkanlıklar yerine, dışarıda, sokakta gezmek yerine, burada müzik öğreniyoruz. İyi alışkanlık ediniyoruz" dedi.

Mardin Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış sonunda RitimArt Müzik Grubu bir konser verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Büyükçekmece Beylikdüzü Atabey Mardin Kültür Sanat Haberler

title