Haberler

Su altı sergisi ziyarete açıldı

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 22 seramik ve heykel sanatçısının eserleri su altında sergilenmeye başladı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 22 seramik ve heykel sanatçısının eserleri su altında sergilenmeye başladı.

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi başta olmak üzere bazı kurumların destekleriyle, Karaada Kaçakçı Koyu'nda Blue Exile Art Project Sualtı Sanat Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Açılışa Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu ve sanatçılar katıldı.

Kaymakam Bayar, Belediye Başkanı Aras ve beraberindekiler dalış kıyafetleri giyip, su altına dalarak burada serginin açılışını gerçekleştirdi.

Denizden çıktıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Bayar, Bodrum'u yükselten ve yücelten her projenin içinde bulunmaya çalıştığını söyledi.

Turizmin sadece deniz, kum ve güneş olmadığını belirten Bayar, "Burada aslında hem sanata hem de su altı turizmine bir vurgu yapılıyor. Deniz altına yapılan dalışla önemli bir mesaj verilmiş oldu." dedi.

Belediye Başkanı Aras ise su altında bir sanat parkı oluşturmanın, sanatı su altına taşımanın Bodrum için önemli ve güzel bir tanıtım hamlesi olduğuna vurguladı.

Öte yandan sergiyi görmek isteyenlerin dalış okullarıyla irtibata geçmeleri gerektiği, dalış brövesi olmayanların ise ilk seviye kursları alarak sergi alanına dalış yapabilecekleri bildirildi.

Su altı sergisi, 20 Ağustos'a kadar ziyarete açık olacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title