Haberler

    Michel Perez - Diego Imbert

    "Akbank Sanat Günleri" kapsamında birbirinden değerli müzisyenler sizlerle olacak.

    "Akbank Sanat Günleri" kapsamında birbirinden değerli müzisyenler sizlerle olacak.

    Michel Perez- Gitar

    Diego Imbert- Kontrbas

    MICHEL PEREZ

    Ünlü caz gitaristi Michel Perez, kendi kendini eğitti ve kariyerine Lyon'da, Hot Club'da başladı. Slide Hampton, Johnny Griffin, Kenny Clark ve Hank Mobley gibi cazın dev isimlerine eşlik etti. Piyanist Gérard Maimone ile Sphérœ adlı  grubu oluşturdu ve  Georges Lavaudant Tiyatrosu'yla turnelere çıktı.müzikal deneyimini sürdürdü. İki diskler kaydedilir: 1977 yılında "Sphéroe", 1978 yılında "Primadonna" albümlerini kaydetti. 1984 yılında, Nice ve Viennes Festivalleri Miles Davis konserlerinin ön grubu oldu. Herbie Hancock, Tony Williams ve Wayne Shorter'la beraber Bertrand Tavernier'in "Around midnight" filmine katkıda bulundu.Daha sonra farklı projelerle farklı birçok kayıt yaptı: Dörtlüsüyle, "Kaleidoscope" (1982), "Virgil" (1986). Ron Carter'la New York'ta kaydettiği "Always" (1993), Piyanist Matio Stantchev (1996)  ve basçı Marc Bertaux ile oluşturduğu düolar (1991).Elisabeth Caumont ve basçı Pierre-Yves Sorin ile oluşturduğu Traveling Jazz isimli akustik trio ile sinema şarkılarI repertuarını yorumladı.Myung Yung Chung tarafından yönetilen senfoni orkestrası ve Alain Jean-Marie, Pierre-Yves Sorin, Buno Ziarelli  eşliğinde, Benny Golson'un Güney Kore turnesine eşlik etti.2005 yılında, A.Ceccarell, Beuf S., F. Chassagnite, N. Morelli, V. Artaud birlikte "Storias", 2012 yılında, basçı Diego Imbert ile Double Détente albümlerini kaydetti.

    DIEGO IMBERT

    1999 yazında Capbreton Uluslararası Kontrbas Yarışması'nda gümüş madalya kazandı.  Pierre Bertrand ve Nicolas Folmer'ın Paris Jazzaz Big Band ve 1992-2000 arası Lorraine Jazz Bölgesel Orkestrası üyesi oldu. Massy Orkestrası, Lorraine Filarmoni Orkestrası ve Orchestre Colonne'nin  klasik müzik konserlerine katıldı. Almanya, İtalya, Norveç ve Polonya, Kanada ve ABD'de düzenli olarak, Sylvain Beuf Üçlüsü, Bireli Lagrene "Gipsy Projesi"yle konserler verdi. Beraber çaldığı sanatçılardan bazıları şunlardır: Archie Shepp, Aldo Romano, Richard Galliano, Eric Legnini Enrico Pieranunzi Antonio Farao, Jean-Michel PILC, Franck Avitabile Pierre de Bethmann, Guillaume de Chassy, David El-Malek, Pierrick Pedron, Rosario Giuliani, Alain Jean-Marie, Sylvain Luc, Michael Felberbaum Michel Perez, Olivier Ker Ourio, Baptiste Trotignon, Sara Lazarus, Elisabeth Kontomanou....

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Piyanist Akbank Lyon Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title