Haberler

Kuşbakışı bahçeyi andıran 3 asırlık kilise turizme kazandırılmayı bekliyor

Güncelleme:

Kuşbakışı bahçeyi andıran 3 asırlık kilise turizme kazandırılmayı bekliyor Sivas'ın Gemerek ilçesinden bulunan, kuş bakışı bahçeyi andıran kilise turizme kazandırılmayı bekliyor Sivas'ın Gemerek ilçesinden bulunan, kuş bakışı bahçeyi andıran kilise turizme kazandırılmayı bekliyor.

Kuşbakışı bahçeyi andıran 3 asırlık kilise turizme kazandırılmayı bekliyor

Sivas'ın Gemerek ilçesinden bulunan, kuş bakışı bahçeyi andıran kilise turizme kazandırılmayı bekliyor

SİVAS - Sivas'ın Gemerek ilçesinden bulunan, kuş bakışı bahçeyi andıran kilise turizme kazandırılmayı bekliyor.

Sivas'ın Gemerek ilçesi Çepni Kasabasında bulunan Surp Sarkis Ermeni Apostolik kilisesinin kuşbakışı görüntüleri dikkat çekiyor. Gemerek ilçe merkezine yaklaşık 21 kilometre uzaklıkta olan kasabada bulunan kilisenin 19. yüzyılda yapıldığı biliniyor. Yıllardır zamana meydan okuyarak ayakta kalan kilise günümüzde definecilerinde uğrak yeri oldu. Zaman zaman kiliseye giren defineciler kazı yaparak tarihi kilisede tahribata yol açtı. Kilisenin çatısına drone ile havdan bakıldığında çatıyı kaplayan otlar ve toprak nedeniyle adeta bir evin bahçesini andırıyor. İlçe sakinleri kilisenin turizme kazandırılmasını istiyor.

"Turizme kazandırılmasını istiyoruz"

Çepni Eski Belediye Başkanı ve Emekli Öğretmen Murat Uçar, kilisenin turizme kazandırılması gerektiğini ifade ederek, " Yaklaşık bin 800'lü yılların ilk çeyreğinde yapıldığı tahmin ediliyor. Adı Surp Sarkis Ermeni kilisesi. O zamanın şartlarına göre burası bir ibadethaneymiş. Çocukluğumuzdan beri burayı biliriz. Zaman zaman defineciler tahrip ettiler. Burası gelecek nesillere bir miras. Ermeniler ve Türkler gelip ziyaret ediyor. Meraklılar geliyorlar. Bir marka olmak istiyoruz. Turizm olsun. Turizme kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Gemerek Sivas Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title