Haberler

Kocaeli'de öğrencilerin salgın döneminde tuttukları günlükleri kitap oldu

Güncelleme:

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde 55 ortaokul öğrencisi tarafından salgın sürecinde tutulan günlükler, kitap haline getirildi.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde 55 ortaokul öğrencisi tarafından salgın sürecinde tutulan günlükler, kitap haline getirildi.

Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen proje kapsamında hazırlanan "Kandıra'nın Pandemi Günlükleri" isimli kitap, Kandıra Namazgah Kültür Merkezi'nde törenle tanıtıldı.

Kaymakam Mehmet Ünal, yaptığı konuşmada, salgından en fazla etkilenenlerin öğrenciler olduğunu belirterek, "Belki bu üzücü sürecin tek güzel yanlarından birisi bu kitaplar. Bu, şüphesiz ki pandemi sürecinin, sizden sonraki arkadaşlarınız ve insanlar tarafından daha iyi anlaşılmasına sebebiyet verecektir. Pandemi sonrası bu güzel günlere geldik ve siz bu güzel kitapla bu süreci taçlandırdınız." ifadelerini kullandı.

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan da günlüklere yazılanlar sayesinde bundan sonraki nesillerin yıllar sonra yaşananları göreceğini dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kızmaz da eğitim ve öğretim döneminin salgından çok etkilendiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Okullarımızda sosyal ortamlardan mahrum kaldık. İlgili arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz dediler ki, 'Bu pandemiyi fırsata çevirebilir miyiz?' Ortaokul öğrencilerimiz arasında günlük yazma projesi başlatalım. Çok güzel günlükler ortaya çıktı. Bunu da kitaba dönüştürdüler sağ olsunlar. Amaç, duygularımızı ifade edebilme, bu ifadeyi yazıya dökebilme, sonra okuma yazma alışkanlığı kazanabilmekti. Bu anlamda çok kalıcı bir eser ortaya çıktı. Herkese teşekkür ediyorum."

Programda öğrencilere kitap ve belgeleri, protokol üyelerince takdim edildi.

Törene okul ve kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hisarcık Kandıra Kocaeli Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title