Haberler

"Kırmızı periler diyarı"nda atlı ve bisikletli safari heyecanı başladı

Güncelleme:

Erzurum'un Narman ilçesindeki peribacalarını ziyaret eden misafirler, atlı ve bisikletli safari heyecanı yaşıyor.

Erzurum'un Narman ilçesindeki peribacalarını ziyaret eden misafirler, atlı ve bisikletli safari heyecanı yaşıyor.

Halk arasında "Kırmızı periler diyarı" olarak bilinen Narman Peribacaları ve çevresi, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Narman Belediyesinin ortak çalışmasıyla yeni görünüm kazandı.

Proje kapsamında, peribacalarının bulunduğu yörede yapımı tamamlanan ve içerisinde dinlenme alanlarının olduğu 2 katlı tesis tamamlandı ve ziyaretçileri ağırlamaya başladı.

Narman Peribacaları'na gelenler, tesis sayesinde hem yemek yiyip ihtiyaçlarını gideriyor hem de jeolojik açıdan görsel zenginlik bulunan peribacalarının olduğu 62 kilometrelik geniş alanda gezinti yapıyor.

Vadi boyunca 12 ayrı kanyonun bulunduğu ve Amerika'nın Kolorado Vadisi'ndeki Grand Kanyon ile benzerlik taşıyan peribacalarını ziyaret eden misafirler, yeni başlayan dağ bisikleti ve atlı safari gezintisi imkanıyla da eğlenceli zaman geçiriyor.

Bazı aileler at bindi, bazıları da dağ bisikletiyle gezdi

Çocuklarıyla bölgeye gelen ailelerden bazıları at sırtında eşsiz manzaraya sahip vadide at koşturdu, bazıları da dağ bisikletiyle gezinti yaptı.

Vali Okay Memiş, AA muhabirine, kentin Palandöken Kayak Merkezi'nden sonra Tortum Şelalesi ve Narman Peribacaları ile

Peribacalarının olduğu bölgede tesis yapıldığını ve işletmesinin Büyükşehir Belediyesine verildiğini ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

"Bölgede bir de seyir tepesi var. İnsanlar gelecek orada manzarayı izleyecekler, fotoğraf çekecekler ve sonra isterlerse yarım saatlik patika yürüme yolu var oradan tesise kadar inecekler. Eğer yürümek istemezlerse araçlarla, otobüslerle direkt tesise gidecekler. Ziyaretçilerin burada bir günlerini rahatlıkla geçirebilecekleri yerler var. Atlı safari yapabilecekler, dağ bisikletleriyle gezebilecekler. Her ilçemizin ayrı doğal güzellikleri var."

Ziyaretçilerden Ayşe Yıldız, doğal güzelliğin yeni imkanlarla değerlendirilmesine sevindiklerini belirterek, "Burası herkesin gelip görmesi gereken bir yer. Herkesin gelmesini tavsiye ediyoruz." dedi.

Bölgede atlı safari hizmeti sunan köylülerden Cem Sultan Topuz da gelen misafirlere atlı safari keyfi yaşattıklarını anlatarak, midilli at ve faytonla gezinti imkanını da yakında vatandaşların hizmetine sunacaklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Erzurum Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title