Haberler

İzmir'de kültür sanat

Arkas Sanat Merkezi'ndeki "Picasso & Gösteri Sanatı" isimli sergi, 5 Ocak'ta sona erecek.

Dünyanın en ünlü ressamlarından Pablo Picasso'nun gösteri dünyasını konu aldığı birçok önemli tablosu, tasarladığı kostümler, eskizler, heykeller ve yaşamına dair fotoğraflar, sergide görülebilecek.

Artlens Görsel Kültür Atölyesi ve K2 Güncel Sanat Merkezi iş birliğiyle K2 Güncel Sanat Merkezi'nde "Bir Daha Bak" adlı sergi 3 Aralık'ta kapılarını açacak.

Sergide, Dora Günel'in yürütücülüğünde başlayan belgesel fotoğraf atölye çalışması 17 Ocak tarihine kadar seyircisiyle buluşacak.

Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi'nde 2019/2020 Şiir Atölyesi'nin 14. buluşması 4 Ocak'ta "Her Şiir Simgeseldir" başlığıyla yapılacak.

İzmir Tarih ve Sanat Müzesi iş birliğiyle yürütülen "Müzede Felsefe" adlı etkinlik dizisi, mitoloji seminerleri ile sürüyor.

"Japon Mitolojisi" adlı seminer, 4 Ocak'ta "Görünmeyen şeyleri de idrak et" anlayışıyla katılımcılarını ağırlayacak.

Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu, Konak Sahnesi'nde 3,4 ve 5 Ocak'ta "Yanık", 7 ve 8 Ocak tarihlerinde ise "Arf Sabiti" adlı oyunlarla tiyatro severleri buluşturacak.

"Yanık", Lübnan iç savaşından sonra Kanada'ya göç eden Nevval Marvan'ın hikayesini Wajdi Mouawad'ın kaleminden anlatıyor.

Feraye Şahin'in yazıp ve Sadık Yağcı'nın yönettiği "Arf Sabiti" ise dünyaca ünlü Türk matematikçi Cahit Arf'ın hayatından bölümler sunuyor.

Karşıyaka Sahnesi'nde 3 ve 4 Ocak'ta Dinçer Sümer'in yazıp Murat Çidamlı'nın yönettiği, biri Türk diğeri Rum iki Anadolu gencinin dostluğu, şiir, müzik ve dansla dillendiren "Sandalım Kıyıya Bağlı" adlı oyun izleyicisinin karşısına çıkacak.

Aynı sahnede, 7 ve 8 Ocak'ta "Kanlı Düğün" adlı oyun, tiyatro severleri ağırlayacak.

Federico Garcia Lorca'nın yazıp Bozkurt Kuruç'un rejisörlüğünü üstlendiği şiirsel tragedya, yasak bir aşk ilişkisini anlatıyor.

Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde 3 ve 4 Ocak'ta "Arf Sabiti" sahnelenecek.

Opera, bale, senfoni

İzmir Devlet Opera ve Balesi, 4 Ocak'ta El Hamra'da İtalyan besteci Gioacchino Rossini'nin "Sevil Berberi" eserini sanatseverlerle buluşturacak.

Tenor Levent Gündüz ile sahne alan ve dört İtalyan sopranodan oluşan "LE DIV4S", orkestra şefi Naci Özgüç tarafından yönetilecek İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde 4 Ocak'ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) sahne alacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İzmir Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title