Haberler

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Şubat Ayında Dopdolu

31. Yılını Kutlayan İstanbul Devlet Tiyatrosu, Oyunlarını Tiyatro Severlerle Buluşturmaya Devam Ediyor.

2010-2011 Sezonu Şubat Ayı Oyunları:

BIRDY (Türkiye Prömiyeri )

Yazan: William Wharton

Uyarlayan:Naomi Wallace

Çeviren: Serkan Erdemli

Rejisör: Atilla Şendil

Dekor: Behlüldane Tor

Kostüm: Medine Yavuz

Işık: Nejat Karaorman

Müzik: Server Acim

Dramaturg: Sündüz Haşar

Reji Asistanı: Yeşim Çapanoğlu

Oyuncular:

Erdoğan Ersever, Can Yılmaz, Kerim Altınbaşak, Emre Çakman, Onur Demircan, Hakan YufkacıgilSavaştan geri dönen iki yakın arkadaş.

Birisi fiziksel olarak yaralar almışken, diğeri savaş travmasını atlatamayarak ruhen onulmaz yaralar almıştır. Özgürlüğünü kafasının içindeki kuş imgesiyle yaşayan bu gence, arkadaşı ve psikoloğu yardım etmeye çalışırlar. Bir zamanların kült romanı ve filminin tiyatro uyarlaması ve gelmiş geçmiş en etkili savaş karşıtı eserlerden birisi…

Oyun tarihleri: 9-11-13-16-18-20 Şubat tarihlerinde Üsküdar Stüdyo Sahne'de

KARANLIK İŞLER

Mafya babasının sevgilisi olan dansçı kız Mandy, sabah uyandığında geceyi birlikte geçirdiği yeni tanıştığı Garry'yi hala koynunda bulunca paniğe kapılır. Çünkü mafya babası haftanın hâsılatlarını almak için eve gelmek üzeredir ve kızın bir başkasıyla ilişkisi olduğunu öğrenirse bu ikisi için de pek hayırlı olmayacaktır. Bu sırada eve gelen komşusu Tania, çalıştığı restaurantın hasılatının bir kısmını kumarda kaybettikten sonra kalanını getiren Terry ve üstüne gelen mafya babası Koca Mack ile koruması Dozer olayların içinden çıkılmayacak kadar karışmasına neden olur. Çılgın bir mafya komedisi. Kahkaha dolu bir akşam geçirmek isteyenler.

Yazan: Robin Hawdon

Çeviren: Özcan Özer

Rejisör: Mutlu Güney

Dekor: Suar Şeylan

Kostüm: Nalan Alaylı

Işık: Önder Ay

Reji Asistanı: Mevra Ustaoğlu

Oyuncular:

Levent Özdilek, Ali Murat Altunmeşe, Tolga Evren, Selçuk Kıpçak, Evren Kardeş, Aydın Şentürk, Özlem Ünaldı

Oyun tarihleri: 11-13 Şubat tarihleri arasında Beykoz Ahmet Mithat Efendi Feridun Karakaya Sahnesi'nde, 22-27 Şubat tarihleri arasında Cevahir 1 Sahnesi'nde

ÜSTAT HARPAGON

Hayali bir tiyatro kumpanyasının bir asrı geride bırakmış düşkün elemanları, aktör eskisi arkadaşlarına bir destek gecesi düzenlerler. Gece boyunca kendilerini, çatışmalarını, hırslarını, bir asır boyunca yitirdiklerini ve kazandıklarını ve de yaşananların saçmalığını, aynı saçmalığı sürdürerek sorgularlar.

Yazan: Civan Canova

Rejisör: Levent Öktem

Dekor: Behlüldane Tor

Kostüm: Medine Yavuz

Işık: Önder Arık

Dramaturg: Şafak Eruyar

Reji Asistanları:Fatih Sönmez, İpek Gülbir

Oyuncular:

Seda Yıldız, Şebnem Dilligil, Özden Çiftçi, Zühtü Erkan, Şahin Çelik, Umut Demirdelen, Selin Altay, Ümit Bülent Dinçer

Oyun tarihleri: 15-20 Şubat tarihleri arasında Cevahir 1 Sahnesi'nde

ÖLÜLERİ GÖMÜN

Oyun pek çok soruyu gündeme getirmektedir: Dünyanın her tarafında sürüp giden savaşların birinde vurulan askerler gömülmeyi reddederek mezarlarından kalksalar ve savaşı durdurmaya kalksalar neler olurdu? Ordu, hükümet, silah tüccarları, politikacılar, iş adamları, din adamları, medya ve sıradan insanlar bu alışılmadık ve inanılması güç isyana nasıl tepki verirlerdi? Ya kocalarını, sevgililerini, babalarını ve oğullarını kaybedenler ne hissederlerdi? Birkaç kişinin direnişi gerçekten bir şeyler değiştirmeye yeter mi?

Tüm bunlar ancak "gerçekten savaşsız bir dünyayı istiyor muyuz?" sorusuna samimi bir yanıt aramakla yanıtlanabilir. Süper Güç hakimiyetinin, bölgesel savaş ihtimallerinin, iç savaşların her an gölgesini hissettiren bir coğrafyada yaşayan bizler için Ölüleri Gömün gündemimizin tam da ekseninde oturan ürkütücü, düşündürücü ve kışkırtıcı bir oyun.

Yazan: Irwin Shaw

Çeviren: Coşkun Büktel

Rejisör: Şakir Gürzumar

Dekor: Behlüldane Tor

Kostüm: Nalan Alaylı

Işık: Yakup Çartık

Müzik ve Efektler: Cenk Taşkan

Hareket Düzeni: Alparslan Karaduman

Dramaturg: Selen Korad Birkiye

Reji Asistanları: Ezgi Yentürk, Başak Özyönüm

Oyuncular:

Musa Uzunlar, Salih Dündar Müftüoğlu, Civan Canova, Erdal Bilingen, Ali Fuat Çimen, Ömer Hüsnü Turat, Cengiz Daner, Ali Ersin Yenar, Ekrem Tuna Öztunç, Murat Barış Kavrukkoca, Umut Tabak, Cenk Demirel, Can Baykan, Emre Emin Aravi, Ozan Özcan, Berrin Arısoy Akhasanoğlu, Yasemin Atasu, Hilal Özbay, Gözde Okur, Pelin Gülmez, Burcu Salihoğlu, Ediz Baysal, Erdinç Tok, Alper Saylık, Ebru Kaymakçı, Seda Çavdar, Cansu Dağdelen, Yasemin Yalçınkaya, Ahmet Taşdemir, Birol Engeler, Ersin Umut Güler, Burak Yıldız, Mehmet Onur Büyüktopçu, Serkan Özcan, Alper Saylık, Fatih Koşkan, Gökhan Türkal, Can Güvenç, Akın Altın

Oyun tarihleri: 1-13 Şubat tarihleri arasında Şişli Cevahir 1 Sahnesi'nde

BEĞENDİĞİNİZ GİBİ

Shakespeare'in en sevilen komedilerinden Beğendiğiniz Gibi, zorbalıkla kardeşi tarafından Arden Ormanı'na sürgün edilen Büyük Dük'ün ve ailesinin öyküsünü anlatır. Dük'ün kızının bir gence ilgi duymasıyla birlikte oyun, Shakespeare komedilerinin çoğunda olduğu gibi tesadüfler, kılık değiştirmeler, kandırmacalar, yanlış anlamalar ve aşkın çeşitli yüzleriyle gelişir ve gittikçe karışarak izleyiciye keyifli saatler yaşatır..

Yazar: William Shakespeare

Çeviren: Orhan Burian

Yöneten: Hakan Çimenser

Dekor Tasarımı: Işın Mumcu

Kostüm Tasarımı: Gülümser Erigür

Işık Tasarımı: Akın Yılmaz

Müzik: Hakan Kılman-Melis Şeşen

Dans Düzeni: İnes Kiremitçi

Dramaturg: Günay Ertekin

Oyuncular:

Cem Kurtoğlu, Ergun Akvuran, Zeynep Erkekli, Murat Karasu, Mine Tugay, Doğan Turan, Şamil Kafkas, İlkay Akdağlı, Fatih Sönmez, Nazlı Uğurtaş, Gözde Çetiner, Deniz Bolışık, Mustafa Çolakoğlu, Fatih Sarı, Ezgi Yentürk, Aral Seskir, Ayça Özgür Sancakzade

Oyun tarihleri: 4-6 Şubat tarihleri arasında Beykoz Ahmet Mithat Efendi Feridun Karakaya Sahnesi'nde, 8-9 Şubat tarihlerinde Kartal Bülent Ecevit Sahnesi'nde, 10-13 tarihleri arasında Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi'nde, 22-27 Şubat Cevahir 2'de

BAŞTAN ÇIKARMA( +14 yaş için )

Katalanların yeni yazar kuşağının en önemli temsilcilerinden Carles Batlle'nin oyunu tam bir modern zaman tragedyası. Hassan Fas'tan kaçak yollarla Barselona'ya gelmiş kızını aramaktadır. Tanıdığı tek kişi yıllar önce köyünde çekilen filmin senaristinin oğlu Guillem'dir. Üçünün kaderi Guillem'in evinde kesişir. Oyun, insanca yaşamak için ödenen insanlık dışı bedelin, Avrupalı olmak için tüm Avrupalı değerlerden vazgeçmenin, kültürlerarası farklılıkların, sade, iç buran insan ölçeğinde bir hikâyesi.

Yazar: Carles Batlle

Çeviren:Zerrin Yanıkkaya

Yöneten: Mehmet Birkiye

Dekor Tasarımı: Efter Tunç

Kostüm Tasarımı: Nalan Alaylı

Işık Tasarımı: İ. Önder Arık

Müzik: Çağrı Beklen

Reji Asistanları: Tuğrul Karanfil, Sema Şahingöz

Oyuncular:

Kubilay Karslıoğlu, Saydam Yeniay, Hare Sürel.

Oyun tarihleri: 2-4-6-23-25-27 Şubat tarihlerinde Üsküdar Stüdyo Sahne'de

KADIN SIĞINAĞI

Farklı nedenlerden, bir kadın sığınma evine toplanmış kadınların yaşamlarından kısa bir günün anlatıldığı bu oyun, gazetelerin üçüncü sayfalarında okuduğumuz hayatları gözler önüne sererek, kadına yönelik şiddeti ve istismarı sorgulamaktadır.

Yazan: Tuncer Cücenoğlu

Yöneten: Serpil Tamur

Dekor ve Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen

Işık Tasarımı: Ayhan Güldağları

Dans Düzeni:Yeşim Alıç

Dramaturg: Günay Ertekin

Oyuncular:

Defne Yalnız, Hayat Olcay, Ayla Baki, Fatma Öney,Gamze Yapar Şendil, Melek Gökçer, Müge Arıcılar, Şule Gezgöç, Öykü Başar, Tuğçe Şartekin, Şenay Kösem

Oyun tarihleri: 17-20 Şubat tarihleri arasında Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi'nde

KENDİ KENDİNE KONUŞMAKTIR AŞK ( + 16 yaş)

Cezmi Ersöz'den türünü son derece iyi yansıtan bir oyun: Sevgililer gününde kız arkadaşını bekleyen bir adam, gelmeyen sevgili ve gelmiş geçmiş tüm kadınlarla hesaplaşmaya varan bir süreç… Pişmanlık duymak, gerçekten değişmekten kolay mıdır?

Yazan: Cezmi Ersöz

Yöneten: Serap Eyüboğlu

Dekor-Kostüm Tasarımı: Serpil Tezcan

Işık Tasarımı: Ayhan Güldağları

Müzik: Vedat Sakman

Hareket Düzeni: Kürşat Alnıaçık

Oyuncular:

Kürşat Alnıaçık, İsmail Kavrakoğlu

Oyun tarihleri: 1-6 Şubat tarihleri arasında Beyoğlu Küçük Sahne'de

İMPARATORLUK KURANLAR

Baba , karısı, kızı ve hizmetçisiyle yaşayan bir burjuva ailesinin yaşamının sürekli bir yükselme çabası içinde anlamsızlaşan boşluğu... Burjuva toplumunun içi boşalan değer yargıları, bireyin yalnızlığı ve kent insanının paranoyası üzerine grotesk bir Boris Vian oyunu.

Yazan: Boris Vian

Çeviren: Ayberk Erkay

Yöneten: Hakan Çimenser

Dekor Tasarımı: Işın Mumcu

Kostüm Tasarımı: Mihriban Oran

Işık Tasarımı: Akın Yılmaz

Dans Düzeni:Handan Ergiydiren

Oyuncular: Celal Kadri Kınoğlu, Mine Tüfekçioğlu, Sevinç Erol, Orhan Kurtuldu, Oya Okar, Uygar Özçelik, Serkan Abeş, Barış Akbaş

Oyun tarihleri: 15-17-19-22-24-26 Şubat tarihlerinde Üsküdar Tekel Sahnesi'nde

TEMİZ EV

Temizlik yapmaktan nefret eden ve mükemmel esprinin peşinde olan Brezilyalı göçmen Matilde'nin çalıştığı evin sahibinin, ameliyat yaptığı ve kanser hastası olan bir kadına aşık olduğu için karısını bırakmasıyla başlayan son derece duyarlı bir komedi. İlişki, aşk ve sevginin sorgulandığı bu oyunda her kadın kendinden bir şeyler bulacak.

Yazan: Sarah Ruhl

Çeviren: Z. İrem Aydın

Yöneten: Kubilay Karslıoğlu, Atilla Şendil

Dekor: Sertel Çetiner

Kostüm: Medine Yavuz

Işık: Enver Başar

Müzik: Nurettin Özşuca

Dans Düzeni: Yeşim Alıç

Reji Asistanları: A. Yeşim Çapanoğlu, Özden Dindar

Oyuncular:

Sema Çeyrekbaşı, Simay Küçük, Gülseren Gürtunca, Levent Güner, Neslihan Arslan

Oyun tarihleri: 8-13 Şubat tarihleri arasında Cevahir 2'de

PROFESYONEL

Geçen sezonun kapalı gişe giden ve pek çok ödül toplayan oyunu, bu yıl da devam ediyor. Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçevic, Yugoslavya'daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entellektüelin yaşam öyküsü içinde, kara-komedi türünde ve ironik bir üslupla anlatıyor. 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesi.

Yazan: Duşan Kovaçeviç

Çeviren: Başar Sabuncu-Bilge Emin

Yöneten: Işıl Kasapoğlu

Dekor Tasarımı: Nurettin Özkönü

Kostüm Tasarımı: Gülümser Erigür

Işık Tasarımı: Önder Arık

Müzik:Cenap Oğuz

Oyuncular:

Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli, Cenap Oğuz

Oyun tarihleri: 1-6 Şubat tarihleri arasında Cevahir-2 Sahnesi'nde, 15-20 Şubat tarihleri arasında Beyoğlu Küçük Sahne'de, 24-27 tarihleri arasında Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi'nde

VAHŞET TANRISI

Geçtiğimiz sezonun bol ödüllü yapımlarından birisi daha! Çocukları kavga etmiş olan iki aile "medeni bir uzlaşmaya varmak" istemektedir. "Kibarca" konuşmaya başlarlar aralarında. Ama sonunda kıyamet kopar. Çünkü hayatları farklı mutsuzluk biçimlerinden oluşan bu dostlarımız şu gerçeği bilmiyorlardır: İnsan aşkı ve evliliği hayalleriyle -yeteneğiyle- yaratır ve karakteriyle mahveder. Karakter kaderdir! Ve çocuklar evden çıkıp "hayata karışırlar".

Yazan: Yasmina Reza

Çeviren: Zeynep Avcı

Yöneten: Celal Kadri Kınoğlu

Dekor-Giysi Tasarımı: Serpil Tezcan

Işık Tasarımı: Ayhan Güldağları

Oyuncular:

Ülkü Duru , Zafer Algöz, Zerrin Tekindor, İşdar Gökseven

Oyun tarihleri: 3-6 Şubat tarihleri arasında Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi'nde, 15-20 Şubat tarihleri arasında Cevahir 2'de, 25-27 Şubat tarihleri arasında Beykoz Ahmet Mithat Efendi Feridun Karakaya Sahnesi'nde

İKİ ÇARPI İKİ

İki çift, iki ayrı ilişki, iktidar ve sevgi, evlilik ve monotonluk, aşk ve macera, kadın ve erkek, birey ve politika üzerine ilginç bir oyunculuk deneyimi.

Yazar: Behiç Ak

Rejisör: Serpil Tamur

Dekor- Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen

Işık Tasarımı : Önder Arık

Oyuncular: Seray Gözler Yeniay, Adnan Biricik

Oyun tarihleri: 8-11 ve 22-27 Şubat tarihleri arasında Beyoğlu Küçük Sahne'de

KREDİ KARTI - VAK' A AAAA !-

Çağımız insanına ironik bir bakış. Geçtiğimiz sezonun En İyi Yazar Ödülü'nü kazanan oyun…

Nietzsche "Sizi öldürmeyen şey güçlendirir!" diyor. Ben de oyunlarımda "Sizi öldürmeyen şey sakat bırakır!" diyorum . Cüneyt Çalışkur

Yazar: Cüneyt Çalışkur

Rejisör: Cüneyt Çalışkur

Dekor- Kostüm Tasarımı: Efter Tunç

Işık Tasarımı: Önder Arık

Müzik : Tamer Çıray

Müzik Editörü: Orçun Oğuz

Oyuncular: Uğur Polat, Çağ Çalışkur

Oyun tarihleri: 1-3-5-8-10-12 Şubat tarihlerinde Üsküdar Tekel Sahnesi'nde

NE DERSİN AZİZİM?

Üç sezondur büyük bir hayran kitlesi edinen, Aziz Nesin'in hala eskimediğini gösteren bir oyun. Nesin' in kütüphaneler dolduran geniş külliyatından, hiç eskimeyen taşlamalar ve öyküler, günlük yaşamımıza, bugünden düne buruk bir mizah ve eleştiriyle bakarak, müzik ve dansla bir arada sunuluyor.

Yazan: Aziz Nesin

Uyarlayan-Yöneten: Yücel Erten

Dekor Tasarımı: Nurettin Özkönü

Giysi Tasarımı: Mihriban Oran

Işık Tasarımı: Yakup Çartık

Müzik: Sabri Tuluğ Tırpan

Dans Düzeni: Salima Sökmen

Dramaturg: Selen Korad Birkiye

Yönetmen Yardımcıları: Sündüz Haşar, Burak Şentürk

Asistan: Melisa Melis Toklu

Oyuncular:

Hülya Çelik, Mahmut Gökgöz, Ali İpin , Atsız Karaduman, Burak Şentürk, Ozan Uçar , Aylin Uzunlar, Hakan Vanlı

Oyun tarihleri: 18-19-20 Şubat tarihlerinde Beykoz Ahmet Mithat Efendi Feridun Karakaya Sahnesi'nde

HERKES SİHİRBAZ OLACAK (Çocuk Oyunu ) (3 Yaş Üzeri)

Sihirin ve sihirbazların dünyasına girmeye ne dersiniz? Peki bunun yolunun arkadaşlıktan geçtiğini biliyor muydunuz?

Yazan/Yöneten :Kubilay Tuncer

Dekor Tasarımı :Müge Orhan

Giysi Tasarımı :Esra Selah

Işık Tasarımı :Bülent Yalçın

Müzik :Nurkan Renda

Reji Yardımcısı :Elif Erdal

Dans Düzeni :İnes Kiremitçi

Oyuncular:

Aybar Taştekin, Başak Özyönüm, Orhan Onur Akgülgil, Can Şıkyıldız, Gamze Dar

Oyun tarihleri: 6-20-27 Şubat tarihlerinde Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi'nde

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title