Haberler

İstanbul'da Kültür Sanat

23. Akbank Caz Festivali, geniş konser programı, atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar ve "Kampüste Caz" konserleriyle 25 Eylül'de başlayacak Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 23 Eylül'de Harbiye Açıkhava Cemil Topuzlu Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Lana Del Rey, 20 Eylül'de KüçükÇiftlik Park'ta hayranlarının karşısına çıkacak

23. Akbank Caz Festivali, geniş konser programı, atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar ve "Kampüste Caz" konserleriyle 25 Eylül'de başlayacak.

Festivalin açılış gününde, Malavi kökenli İngiliz müzisyen Malia, The Seed'de olacak.

Aynı gün, Chrysta Bell Babylon'da, İsveçli piyanist Mattias Nilsson Akbank Sanat'ta müzikseverlerle buluşacak.

Anadolu kültürünün özenle sentezlendiği ve birbirinden farklı onlarca figürle birleşerek oluşturulan koreografileriyle beğeni toplayan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 23 Eylül'de İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak.

Mustafa Erdoğan'ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı topluluk, Harbiye Açıkhava Cemil Topuzlu Sahnesi'nde performans sergileyecek.

Alessandro Safina, Enbe Orkestrası ve Meyra, 26 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde dinleyicilerin karşısında olacak.

Amerikalı şarkıçı ve söz yazarı Lana Del Rey, 20 Eylül'de KüçükÇiftlik Park'ta hayranlarının karşısına çıkacak. 2012'nin en çok satan ve en çok ödül alan albümlerinden birine sahip ve 1950'lere ve 1960'lara olan hayranlığını müziğine yansıtan Lana Del Rey, konserde sevilen şarkılarını seslendirecek.

-  "Uluslararası Klarnet Festivali"

Bu yıl ikincisi düzenlenecek "Uluslararası Klarnet Festivali", 21'de başlayacak.

Ahmet Özhan, Emel Sayın, Gökhan Tepe, Gripin, Hakan Aysev, Linet, Melihat Gülses, Nurdan Torun, Öykü Gürman, Yavuz Bingöl, Yonca Lodi, Zara ve Ziynet Sali, festivalin açılış konserinde klarnetin efsane ismi ve unutulmaz şarkıların bestekarı Şükrü Tunar ve yine klarnetin yaşayan efsanesi Mustafa Kandıralı için Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda bir araya gelecek. Mustafa Kandıralı'nın da katılacağı ve klarnet çalacağı gecede, şef Orhan Şallıel yönetimindeki orkestra ve klarnet virtüözü Serkan Çağrı da sahne alacak.

CRR Konser Salonu'nda 26 Eylül'de, klarnetiyle dinleri, dilleri, duyguları ortak noktada buluşturan Klezmer müziğinin dünyaca tanınmış ismi Giora Feidman'ın vereceği "Very Klezmer" konserine, Balkan ve caz müziğini birleştirerek ortak bir ifade dili yaratan Gitanes Blondes grubu eşlik edecek.

Festival kapsamında, çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

"Turkcell Yıldızlı Geceler" etkinliği kapsamında 19 Eylül'de Nilüfer, 20 Eylül'de Sıla, 21 Eylül'de İlhan İrem, 22 Eylül'de Gülşen ve 24 Eylül'de de Mazhar Alanson Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak.

Sergi

Akademililer Sanat Merkezi, 25 Eylül'den itibaren doğa ile insanın ilişkisini konu edinen, karma resimlerin sergilendiği "Abluka" isimli sergiye evsahipliği yapacak.

Mustafa Albayrak, Aslı Altınışık, Resul Aytemür, Nehir Çetin, Gizem Enuysal, Süleyman Erdal, Kader Genç, Işıl Güleçyüz, Mahir Güven, Ayhan Işık, Nilfer İnandım, Kemal İskender, Sinem Kaya, Hüsnü Koldaş, Eylül Köksümer, Yasemin Kuşi, JoelMenemşe, Ahmet Merey, Mustafa Orkun Müftüoğlu, Vasıf Pehlivanoğlu, Hülya Sözer, Özlem Üner, Yağmur Yılan'ın aralarında bulunduğu sanatçıların eserlerinin görülebileceği sergi, 2 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

"90. Yıl Büyük Cumhuriyet Sergisi", 26 Eylül'de Bahariye Sanat Galerisi'nde açılacak.

Sergide eserleri yer alacak sanatçılar arasında Mustafa Aslıer, Ramiz Aydın, Ümit Gezgin, Emine Sönmez, Recep Usta, H. Suna Sönmezalp, Mahire Erk, Zeynep Emçioğlu, Hüsna Dişbudak, Güler Rastgeldi, Aslı İzolluoğlu, Nurcan Perdahçı, Nedret Yaşar, Ebru Dede, Hülya Küçükoğlu, Merih Akçam, Aylin Manikoğlu, Meral Bostancı, Edibe Ecemiş, Mualla Soğancı, Şenay Atagün ve Nur Ulubil bulunuyor.

Yaklaşık 50 resim, heykel, fotoğraf ve seramik eserinin yer aldığı sergi, 11 Ekim'e kadar ziyarete açık kalacak.

Tiyatro

Zülfü Livaneli'nin romanından uyarlanan "Leyla'nın Evi" adlı oyun, 26 Eylül'de Kozyatağı Kültür Merkezi (KKM) Gazanfer Özcan Sahnesi'nde izlenebilecek.

Nedim Saban tarafından sahneye taşınan oyunda, bir yalının el değiştirmesinden yola çıkarak kuşak çatışmaları anlatılıyor.

Çevre Tiyatrosu'nda 22 Eylül'de "Sen Aydınlatırsın Geceyi", 26 Eyül'de Ali Paşa Hanı'nda "Yaşamaya Dair" adlı oyunlar tiyatroseverlerle buluşacak.

Çocuklar için

"Tom ve Jerry" adlı çocuk oyunu, 21 Eylül'de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenecek.

Sahne uyarlamasını ve yönetmenliğini Umut Vardarlı'nın yaptığı oyunda, kedi Tom'un fare Jerry'yi evden koyması için verdiği mücadele ve anlatılıyor.

Oktay Şenol'un yazıp yönettiği "Sevimli Periler" adlı 2 perdelik müzikal oyun, 21 Eylül'de Neomarin Çocuk Kültür Merkezi'nde sergilenecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Harbiye Eylül Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title