Haberler

Frig Vadisi'ndeki sıcak hava balon uçuşları turizmcilerin yüzünü güldürdü

Güncelleme:

Frig Vadisi'ndeki sıcak hava balon uçuşları turizmcilerin yüzünü güldürdü Türkiye'nin en önemli termal turizm bölgesi Gazlıgöl Havzası'nda alternatif turizm mutluluğu 3 bin yıllık geçmişi ile ziyaretçilerin her geçen gün ilgisini çekmeye devam eden tarihi Frig Vadisi'nde başlayan sıcak hava...

Frig Vadisi'ndeki sıcak hava balon uçuşları turizmcilerin yüzünü güldürdü

Türkiye'nin en önemli termal turizm bölgesi Gazlıgöl Havzası'nda alternatif turizm mutluluğu

AFYONKARAHİSAR - 3 bin yıllık geçmişi ile ziyaretçilerin her geçen gün ilgisini çekmeye devam eden tarihi Frig Vadisi'nde başlayan sıcak hava balon uçuşları, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Afyonkarahisar Gazlıgöl Termal Turizm havzasındaki turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Afyonkarahisar'da geçtiğimiz hafta Büyük Taarruz ve Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Valiliği tarafından sıcak hava balon uçuşu festivali gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı festivalde tarihi 3 bin yıl öncesine dayanan Frig Vadisi ve Emre Gölü üzerinde uçuş yapıldı. Uçuşlar özellikle ortaya çıkardığı manzara ile seyrine doyumsuz anlar oluştururken, Türkiye'de termal turizm denilince ilk akla gelen yerlerden birisi olan Gazlıgöl Havzası'nda daki turizmcilerden de tam not aldı. Afyonkarahisar Gazlıgöl Havzası Turizm İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı ve Özgül Termal Genel Müdürü Süleyman Çınaroğlu, sıcak hava balon uçuşlarının alternatif turizm noktasında kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Çınaroğlu, "Öncelikle olarak Afyonkarahisar turizmcisi olarak bu festival müthiş bir şey, müthiş bir reklam. Afyonkarahisar'da ilk defa gerçekleşti. Malumunuz sıcak hava balon turları yeni başladı ama bu organizasyondan sonra hem Büyük Taarruz kutlanması yönüyle hem turizm yönüyle hem de Afyonkarahisar'ın tanıtım yönüyle çok müthiş bir program oldu. Başta Valimiz Gökmen Çiçek olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"Afyonkarahisar'ı insanlar inşallah artık havadan tanıyacak"

Balon uçuşları ile Frig Vadisi'nin havadan görüleceği gibi aynı zamanda Gazlıgöl'e gelen turistlerinde bu durumdan çok memnun olacaklarını dile getiren Çınaroğlu, Afyonkarahisar'ın artık balonla da akla geleceğini vurguladı. Çınaroğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kesinlikle bu ve buna benzer etkinliklerin Afyonkarahisar'a daha fazla turist çekecektir. Çünkü insanlar daha önce termal için geldiğimiz zaman sıkılıyoruz diyorlardı. Bu çok farklı bir etkinlik oldu. Sportif bir etkinlik, doğal bir etkinlik. Buranın doğası var, güzelliği var. Afyonkarahisar'ı insanlar inşallah artık havadan tanıyacak.

Afyonkarahisar artık balonla da akla gelecek. Termal ile balon birleşecek bence. Çünkü tesislerimizin hepsinin termal özelliği var. Aktivite olarak da gelen misafirlerimiz balon turuna çıkmış olacak. Biz tesis olarak ücretsiz servis ile buraya misafirlerimizi getirmeyi düşünüyoruz.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Türkiye Termal Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title