Haberler

Denizli'de Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları

Denizli'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kent meydanında düzenlenen etkinliklerde kadınlar, halk oyunu gösterileri sundu.

Denizli'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kent meydanında düzenlenen etkinliklerde kadınlar, halk oyunu gösterileri sundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında etkinlik düzenlendi.

Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, 2010 yılında Anayasaya kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık maddesinin eklendiğini, Denizli'de de belediyenin kadın dostu projelerinin bulunduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da kadınlara yönelik her türlü olumsuzluğu annelerine, eşlerine, kızlarına yapılmış kabul ettiklerini belirterek, "Kadınlarımıza birçok imkan sunuyoruz sunmaya da devam edeceğiz. Hayatımıza anlam katan kadınların başarılı olması Denizlimiz'in ve ülkemizin daha ileri gitmesidir." dedi.

Kadın Meclisi Başkanı Özen de bu özel günde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bizler 8 Mart'ı bir anma günü olarak kabul ediyoruz, kadın olmanın, kadınca yaşamanın gereklerini elde edebileceğimiz günler olarak kabul ediyoruz." ifadelerini kullandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla meydanda kurulan platformda sahneye çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ile pilates ve zumba kurslarında eğitim alan kadınlar gösteri sundu.

Sivil toplum örgütlerinin kutlaması

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Gülnur Oymak ile çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri de Denizli Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk koydu.

Oymak, grup adına yaptığı basın açıklamasında en temel amaç ve hayati konunun dünyada kadına karşı şiddetin bitirilmesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Kadına şiddet suçlarında tahrik indiriminin uygulanmamasını, infaz koşullarının ağırlaştırılmasını içeren yasanın acilen çıkarılmasını talep ediyoruz. Biz kadınlar akşam evimize sağ salim dönmek, çocuklarımızı sıcak huzurlu yuvada yaşatmak, eşit işe eşit maaş, iş ve anneliği bir arada yürütmek, iş yerinde huzurlu çalışmak ve daha birçok kadın sorunlarına el atıp çözümler üreten Kadın Bakanlığı, barış içinde, özgünce gezeceğimiz, öldürülmeden yaşayabileceğimiz şehirler istiyoruz."

Basın açıklamasının ardından Pamukkale Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin organizasyonu ile yaşları 30 ile 60 arasında değişen kadınlar zeybek ve harmandalı oynadı, etkinliğe katılan kadınlar da oyuna eşlik etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Denizli Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title