Haberler

    Cemal Özkızıltaş Project

    Cemal özkızıltaş, yapmış olduğu "Buluşma" adlı albüm projesinde Türk Müziği alanındaki birbirinden değerli müzisyenlerle 15 Mart Çarşamba Jolly Joker Ankara sahnesinde !

    Cemal özkızıltaş, yapmış olduğu "Buluşma" adlı albüm projesinde Türk Müziği alanındaki  birbirinden değerli müzisyenlerle 15 Mart Çarşamba Jolly Joker Ankara sahnesinde !

    Yıllarca sayısız  müzik etkinlikleri, projeler ve albüm kayıtlarında yer almış olan Özkızıltaş, birlikte müzik yapmaktan haz aldığı, aynı kaderi payşlaştığı ve birbirinden seçkin dostlarını bir araya getirme hayali ile bu yola çıkarak eserleri kendileri için seslendirdiler.

    Albümde sekiz entrümantal, iki sözlü olarak on bir eser yer almaktadır. Türk Müziğinin çeşitli formlarından seçilen bu eserler Özkızıltaş'ın kendi imkanlarıyla kurduğu home stüdyosunda kaydedildi. Ayrıca her eserin kaydedilme aşaması Mustafa Sarıkaya yönetmenliğinde  tek tek çekilerek vidyo klip halinde  dinleyicilerle buluşmaya başladı.

    12 Ocak 2017 tarihinden itibaren tüm platformlarda yerini almaya başlayan albümün yapıcılığını DNK müzik, dağıtımını ise DMC müzik üstlendi. Albümün ilk eserinin vidyo klibi de Netd aracığı ile youtube üzerinden yayınlanmaya başlandı.

    Albüm  kapak tasarımıyla da dikkat çekiyor.. Projede yer alan birbirinden değerli müzisyenlerin tek tek illüstrasyon resimleri çizilerek oluşturulan renkli  ve dikkat çekici  albüm kapağının tasarımıı Alisa Dratchinskaia tarafından yapıldı.

    Otuzdan fazla kişinin katlksıyla oluşan projenin  bas gitarlarını Burak Demir ve Mert Aslan, klasik ve akustik gitarlarını Çağrı Gözeten, Onur Altıntuğ, Sinan Kızılgöz ve Tayfun Şakalakoğlu, bağlamalarını Umut Sülünoğlu, Can Gülcan, İlker Karsavuran ve Uğraş Önal Burç, kaval ve tüteği Fatih Koçer, ney, kaval ve midi programlamaları Salih Yurttaş, mey, balaban ve doğu zurnasını Taylan Akyüz, kaba zurnasını Yunus Emre, klarnetini Ergün Şenlendirici, kabak kemanelerini Cafer Nazlıbaş, Uğur Önür ve Hüseyin Yalçın, kanunlarını Murat Omurtağ ile Deniz Göktaş, yaylılarını Ahmet Dinleyen, Korhan Gülderen, İbrahim Altınbaş, Ahmet Başaran, Ertuğrul Erhan, Umut Hoşgör, Görkem Güder ve vurmalı çalgılarını Cemal Özkızıltaş icra etti. Albümün mix aşamasını Emrah Moğulkoç, mastering aşamasını ise Ahmet Gökhan Coşkun üstlendi.

    Albümde Neşet Ertaşa ait olan "Yardan Ayrı Düşeli" adlı eser Özgür Can Çoban'ın yorumu ile tekrar can buldu. Hüzünlü besteleri ve büyüleyici sesi ile bilinen Murat Omurtağ  "Yoruldum" adlı bestesiyle albüme farklı bir renk kattı. Fahri Kayahan' a ait yılların eskimeyen şarkısı "Ayrılık Ateşten Bir Ok" yaylı grubunun enstrümantal icrasıyla farklı bir yorum oluşturdu. Çoğunluk olarak Türk Halk Müziği eserlerinin yer aldığı projede iki adet enstrümantal beste de yer alıyor.

    Cemal Özkızıltaş ile bir çok müzisyen aynı zamanda birer TRT sanatçısı olarak görev yapmaktadırlar. Bunula birlikte bireysel olarak albümleri olan, ulusal ve  uluslararası çalışmaları yapmış müzisyenler, akademisyenler ile serbest çalışan müzisyenler de  projede yer almaktadır.

    Detaylar :

    İl : Ankara

    İlce : Çankaya

    Mekan : Jolly Joker Ankara

    Mekan Adresi : Kavaklıdere Mah. Kızılırmak Cad. No: 14

    Başlangıç Saati : 15.03.2017 21: 00: 00

    Bitiş Saati : 15.03.2017 23: 00: 00

    Kategori : Cemal Özkızıltaş Project

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Sarıkaya Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title