Haberler

Bursalı Sanatçıların Eşyaları "Sahne Bursa" Sergisinde

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Sergiden detaylar Sergi koordinatörü Ahmet Erdönmez ile röportaj Oyuncu Erkan Can ile röportaj Bursalı sanatçıların eşyaları "Sahne Bursa" sergisinde Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Erdönmez: "Erkan Can, Mahalle'nin Muhtarları'nda giydiği paltosunu, Fettah Can ilk gitarını verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Sergiden detaylar

Sergi koordinatörü Ahmet Erdönmez ile röportaj

Oyuncu Erkan Can ile röportaj Bursalı sanatçıların eşyaları "Sahne Bursa" sergisinde

Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Erdönmez:

"Erkan Can, Mahalle'nin Muhtarları'nda giydiği paltosunu, Fettah Can ilk gitarını verdi. Müzeyyen Senar 2003'te bizzat kendisi bir kostümünü verdi, hatta bir de 'Ben Kelesli Müzeyyen, bu elbisemi Kent Müzesi'ne bağışlıyorum' diye belge imzalamıştı"

Tiyatro ve sinema sanatçısı Erkan Can:

"İnsanlar gelir geçer ama burası kalıcı olacak. Bir kent hafızası olarak bu çok önemli bir şey. Benim bir paltom var, 'Patron Mutlu Son İstiyor'daki çizmelerim var. Keloğlan Ses Arıyor'un 1979'daki orijinal afişi var"

Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Yıldırım Gürses, Adnan Şenses ve Erkan Can gibi Bursa'da yetişen sahne sanatçılarının eşyalarından oluşan "Sahne Bursa" sergisi açıldı.

Bursa Kent Müzesi'ndeki açılış töreninde, sergiyle ilgili açıklamalarda bulunan müzenin koordinatörü Ahmet Erdönmez, sergide sanatçılara ait fotoğraflar, kostümler, taş plaklar, sinema ve gazino afişleriyle ziyaretçilerin geçmişe yolculuk yapacağını söyledi.

"Sahne Bursa" sergisiyle kentte yetişen sahne sanatçılarını bir kez daha hatırlamayı ve herkese de hatırlatmayı amaçladıklarını vurgulayan Erdönmez, şöyle konuştu:

"Bursa, sanatçı yetiştiren bir şehir olarak karşımıza çıktı bu sergide. Araştırırken sanatçıların eşyalarını da toplamak istedik. Müzeyyen Senar, Zeki Müren Yıldırım Gürses, Erkan Can, Fettah Can çok duygulanarak, bazı eşyalarını bize yolladılar. Erkan Can, Mahallenin Muhtarları'nda giydiği paltosunu, Fettah Can ilk gitarını verdi. Müzeyyen Senar, 2003'te bizzat kendisi bir kostümünü verdi, hatta bir de "Ben Kelesli Müzeyyen, bu elbisemi Kent Müzesi'ne bağışlıyorum' diye belge imzalamıştı."

Erdönmez, Bursa'dan 200'ün üzerinde sanatçı yetiştiğini belirlediklerini hatırlatarak, Bursa'nın sanatçıya değer verdiğini ve sanatçı yetiştirdiğini aktardı.

Serginin devam edeceği 8 ay boyunca her ay Bursa'da yetişmiş sanatçıların söyleşi için müzeye geleceğini belirten Erdönmez, şöyle devam etti:

"Sergiyi gezdiğinizde, 'Bu da mı Bursalı?' diyeceksiniz. Bu serginin bir kademe sonrası mutlaka müze olmalı. Bu şehirde bu kadar çok sanatçı yetiştiyse onun bir müzesi olmalı. Eşya ve bilgi topladıkça, mekan da oldukça müzeye dönüşebilir bu sergi. Çünkü çok zengin bir kültür bu. Dolayısıyla bu bunu sunmakta fayda var. Sergide 50'ye yakın eşya var. Bir de gramofonun başlangıç tarihinden bitişine kadar değişimini anlatan bir gramofon koleksiyonu var. Ziyaretçiler bu koleksiyonu görebilecek, taş plak dinleyebilecek."

Sinema ve tiyatro sanatçısı Erkan Can da sergiyi çok beğendiğini, burada çok güzel malzemeler olduğunu dile getirerek, müzeye dönüşebilecek bir sergi gerçekleştirildiğini vurguladı.

Sergide emeği geçenlere teşekkür eden Can, "İnsanlar gelir, geçer ama burası kalıcı olacak. Bir kent hafızası olarak bu, çok önemli bir şey. Benim bir paltom var, 'Patron Mutlu Son İstiyor'daki çizmelerim var. Keloğlan Ses Arıyor'un 1979'daki orijinal afişi var. Ahmet ağabey aradı beni, 'Bir eve bakayım' dedim. Çünkü paltoyu saklıyorum. Ne bulduysam getirdim. Daha getireceklerim var ama bir bodruma inip temizlik yapmam lazım. Çıkartmadığım şeyler var, onları karıştırınca daha birçok malzeme çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Müzeyyen Senar Fettah Can Erkan Can Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title