Haberler

Bartın Belediyesi 17. Kitap Fuarı

Bartın Belediyesi 17. Kitap Fuarı törenle açıldı.

Bartın Valisi Ali Çınar, Belediye Sosyal Tesisleri'ndeki fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, 17 yıldır sürdürülen kültür hizmetinin gelenekselleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kitapların mantık ve mantaliteyi geliştirdiğini, ufku açarak yorum yapma yeteneğini güçlendirdiğine dikkati çeken Çınar, şöyle konuştu:

"Kitaplar, yolumuzu aydınlatan birer kandil, birer ışıktır. Biz geleceğe onlarla doğru, iyi yönde ilerleyebiliriz. Kitaplar günümüzde özellikle internetin yayılmasıyla, elektronik materyallerin hayatımıza çok fazla girmesiyle biraz formunu değiştirdi. Kimimiz, basılı kitapların sayfasını çevirerek okumayı sürdürüyoruz ama özellikle genç kuşaklarımız bu kitapları internet ortamından okumak istiyor. Eminim ki sayfalarını çevirerek kitap okumak daha güzeldir. Bize bu kitapları hediye eden, zamanlarını harcayarak, fikirlerini yorarak bize bu eserleri hazırlayan tüm yazarlarımıza da ayrıca şükranlarımı sunuyorum çünkü bu kitaplar emeğin, gayretin ürünüdür."

Merkez Valisi İsa Küçük ise her kitap fuarının, kitapla her buluşmanın iyilik, güzellik ve doğruluk olduğuna dikkati çekerek, "İyiliği bir ahlak kavramı, güzelliği estetik kavram, doğruluğu da insani bir kavram olarak kullandım. 17 yıldır da bu kavramlar Bartın'da yaşıyor" diye konuştu.

"Kültür ve sanat, insanoğlu için yol gösterici olmuştur"

Belediye Başkanı Cemal Akın da 1997'den bu yana aralıksız düzenlenen fuarın kent için önemli kültür meşalesi olduğunu belirterek, fuara katılan yazar, şair, gazeteci ve yayınevi sahiplerine teşekkür etti.

Belediyenin etkinlikleri arasında yer alan fuarın birkaç büyük şehir dışında 17 yıldır aralıksız devam ettiğini vurgulayan Akın, "Okumak, öğrenmek insan yaşamının uyum ve denge içinde kurulabilmesi adına büyük önem taşımaktadır. Eğitim, kültür ve sanatla iç içe olmak bireyin kendisini tanımasına, kişiliğinin gelişmesine yardımcı olduğu gibi paylaşımı da güçlendirmektedir. Bireylerin birbirine karşı anlayışlı, hoşgörülü, saygılı olmasını da sağlamaktadır. Bireyin olduğu kadar topluma da ayna tutan kültür ve sanat, insanoğlu için yol gösterici olmuştur" şeklinde konuştu.

Etkinlik kapsamında yurt içi ve dışından 45 yarışmacının 121 şiirle katıldığı Hasan Bayrı Şiir Yarışması'nda Van'dan Fesih Vural "Her Aşk İki Tam Yalnızlık" şiiri ile birinci, Zonguldak'tan "Cinayet Rapsodisi" şiiri ile İlknur Yatır Günsan ikinci, Aydın'dan Saltuk Buğra Bıçak "Körebe" şiiriyle üçüncü oldu. Antalya'dan "Kesir Çizgisi" şiiri ile Murat Yazıcı mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmada dereceye girenlere ödül ve plaketleri protokoldekiler tarafından verildi, Bartın gazetesinin imtiyaz sahibi Esen Aliş'e de fuar onur plaketi takdim edildi.

Fuar, 20 Kasım'a kadar gezilebilecek. - Bartın

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cemal Akın Ali Çınar Bartın Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title