Haberler

Akçaabat'taki tarihi Orta Mahalle gezginlerin rotasında

Güncelleme:

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki tarihi Orta Mahalle, Osmanlı dönemine ait evleri, konakları, Arnavut kaldırımlı sokakları, çeşmeleri ve mahalle kültürünün bir bütün halinde sergilenmesiyle yılın dört mevsimi gezginlerin rotasında yer alıyor.

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki tarihi Orta Mahalle, Osmanlı dönemine ait evleri, konakları, Arnavut kaldırımlı sokakları, çeşmeleri ve mahalle kültürünün bir bütün halinde sergilenmesiyle yılın dört mevsimi gezginlerin rotasında yer alıyor.

Büyük bölümü 1988'de kentsel sit alanı ilan edilen Orta Mahalle, tarihi dokunun bugüne kadar aktarılabildiği nadir yerleşim yerleri arasında bulunuyor.

Tarihi dokusunu sokak ve mahalle ölçeğinde bir bütün olarak göstermesiyle ön plana çıkan mahalle, dik yokuşları ve dar meydanlarıyla ilk günkü cazibesini koruyarak ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor.

Osmanlı döneminin yanı sıra Roma ve Bizans gibi farklı medeniyetlerin de izlerini taşıyan mahalle, uzaktan bakıldığında ise adeta yağlı boya tabloyu andırıyor.

Bölgede alternatif turizm denilince ilk akla gelen yerlerden olan tarihi Orta Mahalle, yılın dört mevsimi yerli ve yabancı turistlere tabiatla iç içe vakit geçirme, konaklama ve yöresel lezzetleri tatma imkanı sunuyor.

"İnşallah bu sezon her şey daha iyi olacak"

Orta Mahalle'de kafe işleten Ümit Şirin, AA muhabirine, gerek Trabzonspor'un şampiyonluğu gerekse de Ramazan Bayramı tatili için Trabzon'un yoğun ziyaretçi ağırladığını söyledi.

Trabzon'a gösterilen ilginin sevindirici olduğunu belirten Şirin, "Şu anlık her şey güzel gidiyor ve devamı da gelecek gibi duruyor. Yeni turizm sezonunu da açtık. İnşallah bu sezon her şey daha iyi olacak." dedi.

Şirin, hava güneşli olunca mahallenin hareketlendiğini, cıvıl cıvıl olduğunu vurgulayarak, tarihi mekanın yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerden de ilgi gördüğünü kaydetti.

"Burası mükemmel bir yer. Her tarafı cennet gibi"

Ailesi ile Mersin'den üç günlük tatil için Trabzon'a gelen Bayram Yavuzer, tarihi mahalleyi çok beğendiklerini söyledi.

Kızının Gümüşhane'de okuduğunu anlatan Yavuzer, "Kızımı ziyaret ettik, oradan da buraya gelmek, tarihi yerleri gezmek istedik. Güzel yer burası. Bayram tatili için geldik. Tarihi yerleri çok güzel. Trabzon'un insanı da çok sıcak. Burası mükemmel bir yer. Her tarafı cennet gibi." diye konuştu.

Ziyaretçilerden Esma Balcı da İzmirli olduğunu dile getirerek, "Üniversiteden arkadaşlarımla buraya geldik. Orta Mahalle çok güzel bir yer. Çok beğendik. Gerçekten görülmeye değer." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title