Haberler

9. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali"

"9. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali" 28 Eylül'de İstanbul'da başlayacak.

"9. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali" 28 Eylül'de İstanbul'da başlayacak.

Düzenleme kurulunda Adnan Özer, Metin Celal ve Doğan Hızlan'ın yer aldığı festivalin onursal başkanı Doğan Hızlan olacak.

Bu yıl bünyesine şiirin yanı sıra öykü, roman ve çocuk edebiyatını da katacak olan festivalde, Shakespeare'in ölümünün 400. ve Türk düşünür Cemil Meriç'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

İngiltere, Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, Slovenya, Avusturya, Almanya, Polonya, İsveç, Macaristan, Bosna Hersek, Lübnan, Fas, Suriye, Çin, Arjantin, Meksika ve Avustralya'dan dünyaca ünlü edebiyatçıların yer alacağı festivalde, Türkiye'den Mario Levi, Ahmet Ümit, İskender Pala, Tarık Tufan, Beşir Ayvazoğlu, Haydar Ergülen, Zeynep Sevde Paksu, Mevlana İdris Zengin, Selçuk Küpçük, Hüseyin Yurttaş, Abdülkadir Budak, Barış Müstecaplıoğlu ve Mehmet Fidancı gibi yazar ve şairler yer alacak.

Türkiye'de "Yarının Aşkı" kitabıyla tanınan Fransız felsefeci Eric Sadin ve çağdaş Sloven edebiyatının ve Avrupa'nın en önemli yazarlarından sayılan "2011 Avrupa Edebiyat Ödülü" sahibi Drago Jancar, Batı'da Osmanlı hakkında yazdığı tarihi romanlarıyla tanınan İngiliz yazar Jason Goodwin, "Dünya Şiir Hareketi" kurucularından Avustralyalı Phillip Hammial de festivale katılacak isimler arasında bulunuyor.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ sponsorluğuyla düzenlenen festivalin etkinlikleri Pera Palas, Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi, Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı, Emirgan Lale Müzesi, Karanlık İşler, Moda Sahnesi, Minoa Kitabevi, Turabibaba Kütüphanesi ve Şiir Hatları Vapuru'nda 28 Eylül-2 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Festivalin açılışı 28 Eylül'de Pera Palas Hotel'de yapılacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Doğan Hızlan Türkiye Eylül Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title