Haberler

Kültür Sanat

Dr.Hasan Gümüşoğlu'nun kaleme aldığı "Modernizmin İnanç Hayatına Etkileri ve Jön Türklük" adlı eseri Kayıhan Yayınları tarafından yayınlandı.

Dr. Hasan Gümüşoğlu'nun kaleme aldığı "Modernizmin İnanç Hayatına Etkileri ve Jön Türklük" adlı eseri Kayıhan Yayınları tarafından yayınlandı. İki bölüm halinde hazırlanan eserin girişinde Osmanlı'da Modernleşme Düşüncesinin Ortaya Çıkışı anlatılıyor. Jön Türk hareketi kitapda, Jön Türkleri Harekete Geçiren Temel Düşünceler, Jöntürklerin Temel Görüşleri, İslam'ın Temel Esasları ve Jön Türk Hareketinin Etkileri, İslami Esasları Yeniden Yorumlama Düşüncesi başlıkları altında inceleniyor.

Kitabın son bölümünde ise Kelam İlminde Yeni Arayışlar ele alınıyor.

Dr. Hasan Gümüşoğlu, Jön Türklerin, "Batı'da asırlarca süren bir gelişmenin ürünü olan ve daha çok kilise ve laik çevre arasında geçen bir mücadelenin neticesinde oluşan hayat anlayışını, asırlardır İslam'ın adeta genlerine işlediği bir toplumda yeşertmeye çalışırken ciddi zorluklarla karşılaşacaklarını muhtemelen hesap etmediklerini" belirtiyor.

Tel: 212 513 51 90-527 23 84

25.06.2012 11: 53: 28 TSI

NNNN - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kayıhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title