Haberler

Kültür Balıkçılığında Hedef 5 Bin Ton Üretim"

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, kültür balıkçılığının kentin ekonomisine ciddi katkı verdiğini belirterek, "Geçen yıl kültür balıkçılığından Ordu ekonomisine yaklaşık 40 milyon lira sıcak para girdi.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, kültür balıkçılığının kentin ekonomisine ciddi katkı verdiğini belirterek, "Geçen yıl kültür balıkçılığından Ordu ekonomisine yaklaşık 40 milyon lira sıcak para girdi. Bu açıdan da baktığımız kültür balıkçılığını oldukça önemsiyoruz. İnşallah kısa sürede hedeflediğimiz 5 bin ton üretime ulaşırız." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 121 kilometre kıyı şeridi bulunan Ordu'nun su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı açısından uygun bir coğrafi konuma sahip olduğunu belirtti.

Yörede bol miktarda bulunan akarsu, göl ve derelerin alabalık yetiştiriciliğine uygun olmasının bu alanda kültür balıkçılığının gelişmesine büyük etki yaptığını vurgulayan Yılmaz, "İlimizde su ürünleri yetiştiriciliği konusunda üretimi artırmak, mevcut sorunları çözmek ve yeni tesislerin üretime kazandırılması için çalışmalar yapmaktayız." ifadesini kullandı.

İl genelinde 28 üretim tesisinin su ürünleri yetiştiriciliği yaptığını anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Deniz sahasında ağ kafeslerde yetiştiricilik yapan 6 adet tesis bulunmaktadır. Bu tesislerden 5 tanesi Perşembe bir tanesi de Altınordu ilçemizde, diğer tesisler ise iç sularımızda faaliyet göstermektedir. Deniz sahasında ağ kafeslerde levrek ve alabalık yetiştiriciliği yoğun olarak yapılmaktadır. İç su ve denizlerimizde 2013 yılında bin 578 ton, 2014 yılında bin 193 ton üretim gerçekleştirilirken, 2015 yılında üretim yarı yarıya artarak 2 bin 568 tonlara ulaşmıştır. Bu kafeslerde 2016 yılında 2 bin 298 ton alabalık ve levrek yetiştiriciliği yapılmıştır. İç sularda ise toplam 143 ton alabalık üretimi gerçekleşmiştir. İç su ve denizlerimizde 2016 yılında yaklaşık 2 bin 500 ton üretim yapılarak pazara sunulmuştur."

"Hedef 5 bin ton üretim"

Ordu'da kültür balıkçığını artırmak için çalışmaların sürdüğüne işaret eden Yılmaz, "2015 yılında DOKA tarafından desteklenen proje kapsamında deniz sahasında yapılan çalışmalar sonucu başta Perşembe ilçemiz olmak üzere Ünye, Altınordu ve Gülyalı ilçelerimizde 6 yer tespiti yapılmıştır. Bu yerlerden bir tanesi midye yetiştiriciliği için ayrılmış olup, diğer yerlerde ağ kafeslerde balık yetiştiriciliği yapılması planlanmıştır." diye konuştu.

Kemal Yılmaz, kültür balıkçılığının Ordu ekonomisine çok ciddi katkısının bulunduğunu belirterek, "Geçen yıl kültür balıkçılığından Ordu ekonomisine yaklaşık 40 milyon lira sıcak para girdi. Bu açıdan da baktığımız kültür balıkçılığını oldukça önemsiyoruz. İnşallah kısa sürede hedeflediğimiz 5 bin ton üretime ulaşırız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kemal Yılmaz Altınordu Perşembe Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title