Haberler

Kültür Bakanlığından "Sansür" Savunması: "Belli Gruplar Siyasi Şov Gayreti İçinde"

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hüseyin Karabey'in "Gitmek" Filminin İsviçre'deki "Culturescapes" Festivalinin Programından Çıkartılarak "Sansüre Uğradığı" İddialarını Reddetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hüseyin Karabey'in "Gitmek" filminin İsviçre'deki "Culturescapes" festivalinin programından çıkartılarak "sansüre uğradığı" iddialarını reddetti. Bakanlıktan yapılan açıklamada söz konusu filmin festival programından çıkarılması konusunda herhangi bir zorlamanın olmadığı belirtilirken, iddialarla ilgili "Belli grupların kültürel bir aktiviteyi siyasi bir şova dönüştürme gayreti içinde oldukları anlaşılmaktadır" denildi.

Hüseyin Karabey'in, İstanbul'da yaşayan tiyatrocu Ayça ile Kuzey Irak'lı tiyatrocu Kürt Hama Ali'nin gerçek aşk hikayesini beyaz perdeye taşıdığı bol ödüllü "Gitmek" filmi, geçtiğimiz günlerde başlayan İsviçre'deki "Culturescapes' festivali programına da alınmıştı. Ancak ardından, Türkiye Kültür Bakanlığı'nın festivale destek verdiği "400 bin Avro'yu geri çekmek" tehdidiyle filmin programdan çıkarılmasını istediği iddiaları gündeme gelmişti.

Söz konusu "sansür iddiaları"nı reddeden Bakanlık, yaptığı açıklamada, "Gitmek" filmi ile ilgili olarak herhangi bir girişimlerinin söz konusu olmadığını ve filmin festival programında yer alıp önümüzdeki günlerde gösterime gireceğini bildirdi. Açıklamada ayrıca, Bakanlığın ödenek ve parasal konularda da bir müdahalesi olmadığı kaydedilerek, "Bu konudaki ödeneğin kullanılması İsviçre'nin Zürih şehrindeki Ataşeliğimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte, programın seçimi de İsviçre Büyükelçiliğimiz tarafından yapılmaktadır. Bu kapsamda, Bakanlığımızın herhangi bir sansür veya zorlaması söz konusu olmayıp belli grupların kültürel bir aktiviteyi siyasi bir şova dönüştürme gayreti içinde oldukları anlaşılmaktadır" denildi. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title