Haberler

Kültür Bakanı Günay: "Pippa Bacca'nın Ailesini Türkiye'ye Davet Edeceğiz"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de tecavüze uğrayan ve ardından öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın ailesini uygun bir ortamda Türkiye'ye davet etmek istediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de tecavüze uğrayan ve ardından öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın ailesini uygun bir ortamda Türkiye'ye davet etmek istediklerini söyledi. Günay, "Onları hiç olmazsa Türkiye'nin konukseverliğine uygun bir ortamda ağırlamayı temenni ediyorum. Onu gerçekleştirmeye çalışacağız" dedi.

Günay, Türk-Amerikan Derneği'nde gerçekleştirilen Mardin Tanıtım Haftası'nın açılış töreninde gazetecilerin konuyla ilgili değerlendirmesini sorması üzerine, "Çok üzgünüm, gerçekten. Bu arkadaşımızın Türkiye'de böyle bir cinayete kurban gitmesini, insanlık dışı bir davranışa maruz kalmasını çok üzüntüyle öğrendim. Öğrenir öğrenmez önce Kocaeli Valisini arayarak olayla ilgili ayrıntı almaya çalıştım. Ardından İtalya Büyükelçisini aradım. Seçim dönemi olduğu için Sayın Büyükelçi de İtalya'daydı. Kendisini döner dönmez ziyaret edeceğim. Üzüntülerimi söyledim" diye konuştu.

-"İNSANLIK DIŞI DAVRANIŞLAR DÜNYANIN HER YERİNDE OLABİLİYOR"-

Cenazeyle ilgili en küçük bir aksaklık ve eksiklik olmaması gerektiğini, bu konuda üzerlerine düşen her şeyi en uygun biçimde yapmaları gerektiğini belirten Günay şunları söyledi:

"Böyle insanlık dışı bir olayın Türkiye'de yaşanmış olması gerçekten büyük bir talihsizlik. Talihsizlik diyorum çünkü maalesef insanlık dışı davranışlar dünyanın her yerinde olabiliyor. Bu bize rastladı. Bizim için çok kötü rastlandı. Ama aileye minnetlerimi ifade ediyorum. Rahmet dileklerimi sabır dileklerimi ifade ediyorum. Çok anlayışlı açıklamalar yapıyorlar. Minnettarız kendilerine. En kısa sürede kendileriyle özel olarak temas kurmaya çalışacağım. Onları Türkiye'ye uygun bir ortamda davet etmeyi, hiç olmazsa Türkiye'nin konukseverliğine uygun bir ortamda ağırlamayı sağlamayı temenni ediyorum. Onu gerçekleştirmeye çalışacağız." (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title