Haberler

Küllerin Ayrı Toplanması Projesi Sakabaşı Mahallesi’nde Başladı

Güncelleme:

"Küllerin Ayrı Toplanması Projesi" Kapsamında Pilot Uygulama, Sakabaşı Mahallesi'nde Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu'nun Eşi Hilal Uğurlu Önderliğinde Başlatıldı.

Karaman belediyesi temizlik işleri müdürlüğü tarafından başlatılan "küllerin ayrı toplanması projesi" kapsamında pilot uygulama, sakabaşı mahallesi'nde belediye başkanı dr. Kâmil uğurlu'nun eşi hilal uğurlu önderliğinde başlatıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Mahalle muhtarı tarafından yerleri belirlenen Kül Kovaları bugün itibari ile yerleştirilerek ayrı toplanmasına başlanacak.

Evsel atıkların içindeki kül oranının azaltılması ve özellikle doğalgazın geçmediği bölgelerde küllerin yere dökülmesinin önüne geçilmesi açısından bir önlem olarak başlatılan proje ile ilimizde uzun vadede evsel atıklardan enerji üretimi ve toplanan küllerin değerlendirilmesi sağlanacak.

Temizlik İşleri Müdürü Recep Kılıç; "Pilot Projemiz Sakabaşı ve Hisar mahallerinde uygulanacak ve elde ettiğimiz deneyimle bütün şehirde külün ayrı toplanması ile ilgili sistemin oluşturulması sağlanacaktır. Doğalgaza geçiş ile yıldan yıla kül oranında bir azalış beklenmesine rağmen, doğalgaz altyapısı bulunmayan mahallerimiz öncelikli olarak projeye dâhil edilecektir. Günümüzde çöpten enerji üretimi konuları sık sık kamuoyunda konuşulmakta ve her gün teknoloji olarak daha verimli yönetmeler üzerine çalışmalar yapılmaktadır.

Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak şehrimizin ihtiyaçlarına yönelik uygulamaların geliştirilmesi konusunda Sayın Belediye Başkanımız Dr. Kâmil Uğurlu'nun talimatı ve değerli eşi Hilal Hanımın gayretleri ile çalışmalarımız devam edecektir. Hemşehrilerimizin de destekleriyle daha temiz bir Karaman hedefliyoruz." dedi.

Mahalle sakinlerini ziyaret eden Hilal Uğurlu ise, temiz bir çevre için ambalaj atıklarının değerlendirilmesi ve küllerin ayrı toplanması gerektiğini ve bu faaliyetlerin mahalle sakinlerinin desteği olmadan yapılamayacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title