Haberler

Külçe altın görünümlü çakmak satan dolandırıcılar önce kameralara sonra polise yakalandı

Güncelleme:

Külçe altın görünümlü çakmak satan dolandırıcılar önce kameralara sonra polise yakalandı İstanbul'da, 7 lira değerindeki "külçe altın" görünümlü çakmakları yüklü paraya satan dolandırıcılar, polis tarafından yakalandı.

Külçe altın görünümlü çakmak satan dolandırıcılar önce kameralara sonra polise yakalandı

İSTANBUL - İstanbul'da, 7 lira değerindeki "külçe altın" görünümlü çakmakları yüklü paraya satan dolandırıcılar, polis tarafından yakalandı. Zanlıların, aynı suçtan sabıkalı oldukları anlaşıldı.

Alınan bilgiye göre, olay geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Bayrampaşa Muratpaşa Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre dolandırıcılar, adı açıklanmayan bir vatandaşın yanına yaklaşarak kendilerini Azerbaycan uyruklu olarak tanıttı. Zanlılar, yanlarında bulundurdukları sözde külçe altın şeklindeki çakmakları 11 bin lira karşılığında bu kişiye sattı. Adı gizli tutulan mağdur, altınları bozdurmak için hemen bir kuyumcuya gitti. Sarraf külçelerin, altın görünümlü çakmak olduğunu tespit ederek şahsa dolandırıldığını ifade etti. Dolandırıldığını fark eden vatandaş, durumu hemen polise bildirdi. Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan müracaatı değerlendiren polis, külçe altın görünümlü sahte çakmakları, gerçek gibi satan 2 dolandırıcının peşine düştü.

7 liralık çakmağı 'altın' diyerek 11 bin liraya sattılar

Yürütülen soruşturma kapsamında çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını didik didk inceleyen emniyet ekipleri, önce dolandırıcıların kullandığı araç plakasını tespit etti, ardından faillerin açık kimliklerini belirledi. Vatandaşa "külçe altın" görünümlü çakmakları 11 bin liraya satan dolandırıcıların S.A. ve M.Ş.Ç. adlı 2 kişi olduğunu saptadı.

Eşkalleri tespit edilen şüpheliler, önceki gün Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de düzenlenen operasyonda yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların kullandıkları otomobilde yapılan incelemelerde ise 28 adet "külçe altın" görünümünde çakmak, dolandırıcılık olayına konu olduğu değerlendirilen bin 600 lira para, 1 pompalı av tüfeği ve bu silaha ait 8 fişek ele geçirildi.

Yakalanan dolandırıcılar emniyete götürüldü. Polisteki ifade işlemlerinin ardından 'dolandırıcılık' suçundan dün sevk edildikleri adli makamlarca "adli kontrol" hükümleri uygulanarak salıverildi. Öte yandan, tuzağa düşürdükleri kişilere külçe altın görünümlü çakmak satan şüpheliler, çevredeki güvenlik kameralarına da yansıdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Bayrampaşa Muratpaşa İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title