Haberler

Kula'nın Hayali Gerçek Oluyor

Güncelleme:

Görsel bir şölene dönüşen temel atma törenine; "Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Belediye Meclis Üyeleri, 24. Dönem Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Hayırsever Hüseyin Akhan ve yüzlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan temel atma töreninin açılış konuşmasını Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptı

BAŞKAN TOSUN; BİR HAYALİN VÜCUT BULDUĞU YERDEYİZ!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun uzun yıllardır hayalini kurduğu ve pek çok Kulalı vatandaş tarafından arzulanan bir konu olan Üniversite Kampusunun temelinin atılmasıyla bir hayalin vücut bulmaya başladığını vurguladı. Özellikle İlçe ekonomisinde önemli bir yer tutmaya başlayan Üniversitenin geliştirilerek daha da önemli bir noktaya taşınmasının hayati önem taşıdığını da vurgu yaptı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun konuşmasında; "Hayırsever Hüseyin Akhan ağabeyimin merhume eşi Müşerref Akhan'ın adını ölümsüzleştirecek eserin temel atma törenindeyiz. Değişen ve gelişen Kula'nın vitrindeki yüzü olacak Meslek Yüksekokulumuz değişim ve dönüşümü yaşıyor. Temelini atacak olduğumuz Meslek Yüksekokulumuz 2016 yılının sonunda tamamlandığında eğitim öğretim faaliyetine geçmiş olacak" dedi.

KULA 2016 YILINDA DEĞİŞİMİ VE GELİŞİMİ YAŞAYACAK

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açılış konuşmasında Kula'nın muzdarip olduğu pek çok konuda da müjde verdi. Yılladır çözümü bekleyen ve Kulalı vatandaşların sık sorduğu soruların başında yer alan konular hakkında bilgi verdi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun konuşmasında; "Oto terminal yapımı, engelsiz yaşam parkı, evlerin restore edilmesi, pazaryeri, hayvan pazarı, sokak ve cadde sağlıklaştırmaları, Yunus Emre ve Tabduk Emre ile Mevlana Caddelerinin düzenlenmesi, hastane temelinin atılması, Orhan Acar binasının bulunduğu alanın düzenlenmesine kadar birçok hizmeti hayata geçireceğiz. Bu arada Orhan Acar demişken Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yaklaşık 30 yıldır yıkılamayan, orada onlarca can alan bu bina 15 gün önce tamamen yıkıldı ve orası halkımıza park olarak hizmet verecek. Bunun yanı sıra Yunusemre ve Tabduk Emre Türbeleri tamamen yenilecek. Mahalle yollarının asfaltlanması ve mahallelerin alt ve üst yapı sorunlarının tamamen çözülecek. 2016 yılında bu hizmetler neticesinde Kula bugünkünden çok daha farklı bir noktaya gelecek. 5 Bin 345 Metrekare alan üzerinde yükselecek olan yeni kampusumuz için emek veren ve gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ARA ELEMANIN YETİŞMESİ İÇİN MESLEK YÜKSEKOKULLARI ÖNEMLİ

Törende Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi de konuşma yaptı. CBÜ'nün eğitim faaliyetleri hakkında bilgi veren Rektör Çelebi; "Tüm ilçelere yayılmış büyük bir üniversitemiz var. 10 fakültemiz ve 15 meslek Yüksek Okulumuz var. Kula Meslek Yüksekokulumuz 3 programda eğitim öğretim hizmeti veriyor. 13 öğretim üyesi ve 19 idari personelimiz mevcut" dedi. Ara eleman yetiştirme noktasında meslek yüksekokullarının rolünün önemli olduğunu ve ilçeye ekonomik katkısının yanı sıra hazırlayacağı sosyal projelerle gelişimine katkıda bulanacağını aktaran Çelebi, "Müşerref Akhan Kampüsünün bina alanı yüksek kapasiteye sahip olacak. 5 bin 345 metrekarelik kapalı alanı var. Derslik sayısını arttırıyoruz. Kula'nın ve çevresinin ihtiyaç duyduğu bölümleri açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtiyaç dahilinde bölümler açmak ve ona uygun öğretim kadroları oluşturmak ve bu şekilde Kula'dan başlamak üzere tüm ülkenin gelişmesine katkı sağlamak açısından meslek yüksekokullarının önemli olduğunu düşünüyorum. Üniversite olarak bunun bilincindeyiz. Kula Meslek Yüksekokulu, hazırlayacağı sosyal ve kültürel projelerle ilçenin gelişmesine katkıda bulunacaktır" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'İN HİZMETLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Müşerref Akhan Kampüsü'nün temel atma töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bugün bu temel atma töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Manisa'da geçen 5 yıl içerisinde yaşanan değişim, artık Büyükşehir olmamız sebebiyle ve geçen 18 aylık süreci içerisinde yapılanmamızı tamamladık. Bu süreç içerisinde değerli Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve diğer ilçe belediye başkanlarımızla ilçelerimize neler yapabiliriz bunun planlamasını yaptık. Biraz önce Hüseyin Tosun başkanımın saydığı Tabduk Emre, Yunus Emre ve Mevlana Caddelerinin düzenlenmesi, kavşak girişindeki binaların kamulaştırılması, Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbelerinin peyzaj düzenlemeleri, bunun yanı sıra Jeopark konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları, Kula Evleri, Beyler Evi ve diğer evlerin satın alınması, Kula'nın merkezindeki çarşının restorasyonunun yapılması süreci sıkı bir şekilde çalışıyoruz. MASKİ bünyesinde yağmur suyu kanallarının yapılması, büyük kaçakların yaşandığı boruların yenilenmesi devam ediyor. Yıl içerisinde Kula merkezi ve mahallelerinde yaklaşık 100 bin metre taş döşendi. Geçen hafta içerisinde il genelinde toplu ulaşımın startını verdik. Büyükşehir'in hizmetleri durmaksızın devam edecek. Yine başkanımla Kula'ya en güzel hizmetleri yapmanın heyecanı içerisindeyiz. O açıdan burada yeni bir oluşumun başlangıcını yaşıyoruz. Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Kampüsü'nün açılması noktasında katkılarından dolayı Hüseyin Akhan ağabeyime ve diğer emeği geçenlere başta şahsım adına olmak üzere teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan gençlerimiz için bu eğitim kurumlarının yapılmasının en büyük hayır olduğunu düşünüyorum. İnşallah 2016'nın sonunda bu okulun açılışında Kula'nın ne kadar değiştiğini tekrar dile getireceğiz" diye konuştu.

KULA'YI GELİŞTİRELİM

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Müşerref Akhan Kampüsü'nün hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Bektaş, "Kula'nın gelişmesi için neler yapabiliriz bunun düşüncesi içerisinde olalım. Kula'lıların katkı vereceği ve ilçeye katma değer kazandıracak hizmetlerde mutabık olabilirsek bizler ve üniversitemiz hazır durumdayız. İnşallah Kula'yı yukarılara taşıyacak hizmetleri hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından hayırsever Hüseyin Akhan'a Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun tarafından çiçek ve el dokuması Kula halısı hediye edildi. Celal Bayar Üniversitesi Rektörü A. Kemal Çelebi'de hayırsever Hüseyin Akhan'a günün anısına hediye takdiminde bulundu. Hediyelerin verilmesinin ardından dualar okundu ve temel atma töreni protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çelebi Kula Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title