Haberler

Kula'da Süt İşleme Tesisi Hizmete Açıldı

programı kapsamında uygulanan S.S.Ahmetli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi "Süt İşletme Tesisi", törenle hizmete açıldı.

Manisa'nın Kula İlçesi Ahmetli köyünde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı' nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi

programı kapsamında uygulanan S.S. Ahmetli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi "Süt İşletme Tesisi", törenle hizmete açıldı.

Tesisin açılış törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Kula kaymakamı Yusuf Cıbır, Belediye başkanı Selim Aşkın, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, Ahmetli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi' toplam yatırım tutarnını 1 Milyon 298 bin 680 lira olduğunu belirtti, "Bu kooperatifin kapsamında Ahmetli'de 35 aileye 4'er büyük baş hayvan verilmektedir. Toplam 140 hayvan veriliyor. Bu hayvanların verilmesi sürt üretiminin artması demektir. Bu kooperatif Ahmetlide üretim yapacak, şehrimiz ve Ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Okul sütü Projesi, aynı zamanda Türkiye'nin can sütü olacak" dedi.

Tanrıverdi, Manisa'da toplam 54 milyon 470 lira tarımsal destek sağlandığını da sözlerine ekledi.

Vali Halil Daşöz de, "Köylülerimiz köyünü kalkındırmak, kendilerini kalkındırmak için bu kooperatifi kurdular ve devletimize başvurdular. Sonra bu noktalara geldik. Bundan sonra onlara düşen görev, birlik beraberlik içinde verimliliği artırmak. Hem kendilerini, hem de köyümüzü kalkındırıp daha ileriye götürmek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesisin açılışı Daşöz, Tanrıverdi ve Yurttaş ile davetliler tarafından yapıldı.

(HY-ERG-

06.04.2012 22: 39: 11

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Tanrıverdi Ahmetli Kula Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title