Haberler

Kula'da Bağımlılıkla Mücadele Semineri

Manisa’nın Kula ilçesinde Bağımlılıkla Mücadele Derneği tarafından ’Her Türlü Bağımlılığa Hayır’ konferansı düzenlendi.

Manisa'nın Kula ilçesinde Bağımlılıkla Mücadele Derneği tarafından 'Her Türlü Bağımlılığa Hayır' konferansı düzenlendi.

Manisa'nın Kula ilçesinde düzenlenen 'Her Türlü Bağımlılığa Hayır' konferansında liseli öğrencilere bağımlılık yapıcı maddeler konusunda bilgiler verildi. Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği, Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, lise öğrencileri için Kula Yunus Emre Kültür Merkezinde 'Her türlü Bağımlılığa Hayır' isimli konferans düzenlendi. Konferansa, Kula Garnizon Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, İlçe Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpam İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız, Kula Müftüsü Kamil Kımız, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabahattin Öner, öğretmenler ve lise öğrencileri katıldı.

"'BEN ASLA BAĞIMLI OLMAM' DEMEYİN"

Konferansın konuşmacısı Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı ve Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, lise öğrencilerine madde bağımlılığının kişiye ve çevreye olan olumsuz etkileri, hangi maddelerin bağımlılık yapacağı konularında bilgiler verdi. Bağımlılığın artık çağın vebası haline geldiğini dile getiren Uzm. Dr. Atman, "İlk etapta merakla başlayan, sonra tek tek alınan bu madde, daha sonra sürekli halde alınmaya başlanıyor ve kişi bağımlı hale geliyor. O maddeye özeniyoruz. Ancak özentinin arkasından ne geleceğini bilmiyoruz. Önce kendimize zarar veren bu bağımlılık yapıcı madde, daha sonra çevremize de zarar vermeye başlıyor. 'Ben asla bağımlı olmam. Bir kereden asla bir şey' olmaz denilmemesi gerekir. Bu bilimsel olarak ta kanıtlanmıştır. Asla bunu söylemeyin" dedi.

Atman, madde bağımlılığıyla mücadele konusunda toplumun büyük bir mücadele vermesi gerektiğini belirterek, bu konuda toplumun tüm örgütlerinin harekete geçmesinin zamanın geldiğini vurguladı. Atman'ın konuşmasının ardından Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri çeşitli şarkılar seslendirirken, Polinas Meslek Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise, madde bağımlılığın olumsuz etkilerini anlatan 'Pişmanım' isimli tiyatro oyunu sahneledi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yunusemre Tarkan Kula Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title