Haberler

Kula'da arı yetiştiricilerine sertifika töreni

Güncelleme:

Manisa'nın Kula ilçesinde arı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve verimli bal üretiminin sağlanması amacıyla "Arı Yetiştiriciliği" kursu düzenlendi.

Manisa'nın Kula ilçesinde arı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve verimli bal üretiminin sağlanması amacıyla "Arı Yetiştiriciliği" kursu düzenlendi.

Manisa'nın Kula ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşları arıcılığa teşvik etmek amacıyla "Arı Yetiştiriciliği" kursu düzenlendi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Çağatay Akkoç tarafından verilen 72 saatlik kurs sonunda, başarılı olan kursiyerler sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Cemal Ergün Engelsiz Yaşam Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde Ege Bölgesi'nin arıcılık bakımından çok önemli bir bölge olduğuna değinen Kaymakam Kemal Duru, "Dünyadaki en kıymetli besinlerden bir tanesi bal. Bu ürün sahteciliği bakımından da çok fazla. En verimli balı en doğal şekilde üretmek için Manisa çok müsait bir yer. Bununla ilgili olarak bizde Arı Yetiştiriciliği kursunu çok önemsiyoruz. Arıcılık konusunda uzman hekim tarafından bu kursu verdiriyoruz. Arıcılık, bölgemizde geliştirilse, hem ek iş olarak, hem de geçim kaynağı olarak bir çok aileye iş imkanı sunmuş olur. Bizim, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile bu konudaki çalışmalarımız devam edecek. Kula'da arıcılığı ne kadar geliştirirsek ve bunun önemini gelecek nesillere aktarabilirsek, Kula'nın en önemli geçim kaynağını elde etmiş olabiliriz. Kursu tamamlayan vatandaşlarımıza da gereken desteği vermek için çalışacağız. Çeşitli projeler üretip, arıcılığa merak salmış ve veteriner hekim tarafından doğru bilgiyi edinmiş vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür projelerimiz katlanarak devam eder" ifadelerini kullandı.

Kula'da arı yetiştiriciliği kursu için uzun zamandır yoğun bir talep olduğunu ifade eden Kula Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Saracalıoğlu ise, talep olması durumunda yeni kursların açılacağını söyledi.

Cemal Ergün Engelsiz Yaşam Merkezinde düzenlenen sertifika törenine Kaymakam Kemal Duru, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilgin Sarısu, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Saracalıoğlu, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Hasan Şen, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Çağatay Akkoç ve kursiyerler katıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kula Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title